Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мълчание" - страница 4
Никога не съм чувала по-красноречиво мълчание.
Лори Халсе Андерсен
Когато един въпрос няма вярно решение, отговорът е само един. Сивата зона между "да" и "не". Мълчанието.
Дан Браун
Човешкото сърце има скрити съкровища, тайно съхранявани, в мълчание запечатани; мислите, надеждите, мечтите, удоволствията, чийто чар ще бъде съсипан, ако бъдат разкрити."
Шарлот Бронте
Често съжалявам за думите си, но никога за мълчанието си.
Ксенократ
Любов - една от злините, които не могат да бъдат скрити, с една дума, един недискретен поглед, понякога дори да с мълчание.
Пиер Абелар
Настъпи мълчание, тежко като полупотопена лодка.
Реймънд Чандлър
Той има проблясъци на мълчание, които правят разговора интересен за него.
Сидни Смит
Речта е сребро, мълчанието - злато.
Томас Карлайл
Докато запазвам мълчание, аз не давам съгласие.
Хуго Щайнхаус
Ако жената изживява най-силно любовта в споделянето с приятелка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието. Каква тайна, гъста наслада се крие в това безмълвие, всеки мъж сам си знае. Може би това е ревнивото чувство на собственик, който не допуща да сподели любимата с друг? Може би това е израз на закрила и нежност към жената? Може би това е стеснението, което в любовния миг е било изтласкано от страстта, за да нахлуе след това с по-голяма сила? А може би това е мъжкият инстинкт да спечели жената завинаги: защото само мълчаливият, дискретен мъж е истински мъж в очите на една жена.
Блага Димитрова
Мълчанието не е само тайна, Ваше Величество. Това е мъка и е срам.
Мелина Маркета
Имаше много неща, за които те просто не говореха: между тях мълчанието не беше толкова форма на избягване, колкото начин да съществуват самотни хора в семейството.
Никол Краус
Мълчанието на човек, известен със своето красноречие, внушава повече уважение от бръщолевенето на обикновен бъбривец.
Никола дьо Шамфор
Този краен етап от нашето духовно упражнение се нарича Мълчание.
Никос Казандзакис
Тишината трябва да се разбира не само като отсъствие на звук. Това е естествената среда за спокойствие и съзерцание. Живот без тишина е живот без уединение. Разликата между разум и лудост е качеството на нашите мисли. Мълчанието е на страната на здравия разум.
Норман Казънс
Не по мълчанието ще разбереш силата на бика, а по работата.
Расул Гамзатов
Наслаждането на изкуството е личен въпрос. То е съставено от съзерцание, мълчание, абстракция.
Ренцо Пиано
Много жени бъркат враждебността на мъжа с остроумие и мълчанието му с дълбочина.
Сю Графтън
Понякога мълчанието е по-изразителен от всяка реч.
Шарл Монтескьо
Нито налага мълчание на този пол, който не заслужава да бъде презрян.
Гракх Бабьоф
Когато имате нещо да кажете, мълчанието е лъжа - а тиранията се храни с лъжи.
Джордан Б. Питърсън
Напразно Сферата, в гласа си на гръм, повтори заповедта си за мълчание и ме заплаши с най-тежките наказания, ако продължа. Нищо не би могло да спре потока на моите екстатични стремежи. Може би аз бях виновен; но наистина бях опиянен от последните проекти на Истината, с които той самият ме беше запознал.
Едуин А. Абът
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9