Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мълчание" - страница 3
Прахът от мъртвите думи стигна до теб: измийте душата си с мълчание.
Рабиндранат Тагор
Най-тежкото в смъртта е мълчанието...
Ромен Ролан
Любовта е преди всичко упражнение в молитва, а молитвата - упражнение в мълчание.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Мълчанието е върховното оръжие на силата.
Шарл дьо Гол
Мисля, че киното, което харесваш, има повече общо с мълчанието, а театърът, който харесваш, има повече общо с езика.
Бен Кингсли
- Мълчание. - Да казвате само това, което може да е от полза за мен или друг; избягвайте празни приказки.
Бенджамин Франклин
Мълчанието - убежище на простата душа, изпитваща цялата дълбочина на човешките скърби.
Виктор Юго
Мълчанието е непоносима реплика.
Гилбърт Кийт Честъртън
Мълчанието понякога е по-многозначително и възвишено, дори и от най-благородното и най-изразително красноречие, и в много случаи засвидетелства за висок интелект.
Джоузеф Адисън
Мълчанието е последното нещо, което светът някога ще чуе от мен.
Марли Матлин
Той се чудеше дали това, което е приел за богатството на тишината, наистина е бедността да не бъде чут [...]. Как би могъл да забрави това, което винаги е знаел: няма мач с Божието мълчание.
Никол Краус
Най-голямата отрова за сърцето е мълчанието.
Пол Бурже
Разговорът в истинското му значение не е само размахване на езика; понякога това е дълбоко споделено мълчание.
Робъртсън Дейвис
Като цяло африканските жени трябва да знаят, че за тях е добре да бъдат такива, каквито са - да се виждат като сила и да бъдат освободени от страх и мълчание.
Уангари Маатаи
Измивам ръцете си на онези, които си представят, че бърборенето е знание, мълчанието е невежество, а привързаността е изкуство.
Джубран Халил Джубран
Мълчанието е единственият език, който Бог говори.
Чарлз Симик
Трябва обаче да се кажат някои неща и има моменти, когато мълчанието става съучастник на несправедливостта.
Аян Хирси Али
Нова наука за изкуството може да възникне само тогава, когато знаците станат символи и когато отворените очи и уши позволят да продължи пътя от мълчанието към реч.
Василий Кандински
Аз съм запознат с това чувство на мълчание, което идва с една непосредствена катастрофа, когато знаете, че нямате никакъв контрол над ситуацията.
Дейв Матюс
Думите са частта от мълчанието, която може да се говори.
Джанет Уинтерсън
Всеки език е свят. Без превод бихме обитавали енории, граничещи с мълчание.
Джордж Стайнър
Мълчанието е защитен воал срещу болка.
Е. Локхарт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7