Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цвете" - страница 3
Нека градината на нашето сърце на пробуждането цъфти със стотици цветя.
Тик Нят Хан
Смъртта е майката на красотата. Само нетрайното може да бъде красиво, поради което не сме трогнати от изкуствени цветя.
Уолъс Стивънс
Искам той да види цветята в очите ми и да чуе песните в ръцете ми.
Франческа Лия Блок
Роден съм във ферма. Моята сила няма нищо общо с политическия апарат. Черпя сили от природата, от цветята.
Ариел Шарон
Деликатността е цветето на добродетелите.
Гастон дьо Левис
Не е ли човек цвете, разкъсано от вятъра, и само планините и морето, звездите и тази земя на боговете са истински и вечни?
Джеймс Клавел
Всъщност антрополозите са заети и са готови да ни пренесат обратно в дивата гора, където всички човешки неща... имат своето начало; но семето никога не обяснява цветето.
Едит Хамилтън
В радост или тъга цветята са нашите постоянни приятели.
Какудзо Окакура
Раждането на детето прилича на ваза с красиви цветя. Само че тази ваза сте вие самите, и то за много кратко време. Цветята са много красиви, те ни принадлежат на вазата, а сами на себе си.
Жюлиет Бинош
Всички уроци на историята в четири изречения: Когото боговете искат да унищожат, те му вземат ума с власт. Божиите мелници смилат бавно, но изключително на дребно. Пчелата опложда цветето, което ограбва. Когато е достатъчно тъмно, можеш да видиш звездите.
Чарлз Биард
На моята възраст цветята вече ме плашат.
Джордж Бърнс
За някои природата – това са дървата, въглищата, рудата или вилаата, или просто пейзажа. За мен природата е средата, всред която като цветя израстват нашите човешки таланти.
Михаил Пришвин
Слушайте, искате ли да ям пръст от саксия с цветя и да се закълна в кръв? Просто е глупаво.
Владимир Путин
Ако получавах цвете всеки път, когато си помисля за теб, щях да вървя в градината си вечно.
Алфред Тенисън
Засади собствените си градини и декорирай своята душа, вместо да чакаш някой да ти донесе цветя.
Хорхе Луис Борхес
Посади градина, в която растат странни цветя, а мистериите процъфтяват.
Кен Киси
С няколко цветя в моята градина, половин дузина рисунки и няколко книги, аз живея без завист.
Лопе де Вега
Там са плодовете, цветята, листата и клоните, а ето тук е моето сърце, което бие само за теб.
Пол Верлен
Когато виждаме Възлюбения във всеки човек, това е като да се разхождаме из градина и да гледаме как цъфтят цветя навсякъде около нас.
Рам Дас
Когато умра, танцувайте на гроба ми и поливайте цветята с това, което пиете вие самите. Правете каквото искате, само не ме клонирайте, понеже моя клонинг никога няма да бъде такъв, какъвто съм аз.
Робин Уилямс
Не можете да дарите дори най-добрата машина с инициатива; най-веселият парен валяк няма да засажда цветя.
Уолтър Липман
Всичко това може да бъде унищожено, както може да бъде унищожено цвете. Но именно заради тази своя уязвимост, то не се поддава на разрушение. Не можеш да научиш това от някой друг, просто трябва да започнеш, без да знаеш, придвижвайки се от един от една неизвестност към друга, потапяйки се във водата без да умееш да плуваш.
Джиду Кришнамурти
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9