Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цвете" - страница 2
Копнея да виждам сред зори цветя, лицето на Бог.
Мацуо Башьо
Изглежда, че учените често са привлечени от красивите теории по начина, по който насекомите са привлечени от цветята - не чрез логическа дедукция, а от нещо като обоняние.
Стивън Уайнбърг
Най-ценният подарък, който можем да предложим на някого, е нашето внимание. Когато вниманието обхваща тези, които обичаме, те ще цъфтят като цветя.
Тик Нят Хан
Ако сме мирни, ако сме щастливи, можем да се усмихнем и да цъфтим като цвете и всички в нашето семейство, цялото ни общество ще се възползват от нашия мир.
Тик Нят Хан
Изкуството - това са цветята на живата природа.
Франц Грилпарцер
Аз рисувам цветя, понеже те не умират.
Фрида Кало
Харесва ми идеята, че историите са активни, че ако ги стъпите, те ще станат живи, като растения и че същият спомен може да отглежда нови издънки и цветя и да се променя в живота на хората...
Джаки Кей
Реших, че ако мога да нарисувам това цвете в огромен мащаб, не бихте могли да пренебрегнете красотата му.
Джорджия О'Киф
От копривата извличай нишки, от пелина - лек. Навеждай се само, за да вдигнеш. Проявявай повече ум, отколкото самолюбие. Всяка вечер се питай каква добрина си направил. Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата - пълно буре, в градината - свежо цвете.
Епикур
Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.
Епикур
Истината е твърда като диамант, и нежна, като цвете.
Махатма Ганди
Тъмните облаци се превръщат в небесни цветя, когато светлината ги целува.
Рабиндранат Тагор
Думите са цветя от нищото. Обичам те.
Ричард Бротиган
За създаването на малко цвете е нужна столетия работа.
Уилям Блейк
Независимо от това, в това море на човешки нещастие и злоба там цъфти на моменти състрадание, тъй като бледо цвете цъфти в гнило блато.
Хенрик Сенкевич
Момичето е красиво, като цвете. И всяко цвете трябва да е малко разтворено.
Ева Лонгория
В природата на това цвете е да цъфти.
Алис Уокър
Децата в семейството са като цветя в букет: винаги има едно което твърдо решен да се изправи в противоположна посока от начина, който желае аранжора.
Марсилин Кокс
Елате, вижте истинските цветя на този болен свят.
Мацуо Башьо
Камбаната на храма спря, но все още чувам звука, който излиза от цветята.
Мацуо Башьо
Откъснете цвете на Земята и ще преместите най-далечната звезда.
Пол Дирак
Цветята ме лекуват. Лалетата ме правят щастлива. Държа се заобиколена от тях веднага щом започнат да идват на острова от Канада и след това, когато идват от нивите в Ла Конър, недалеч от мястото, където живея.
Ребека Уелс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9