Цитати на тема "Цвете" - страница 10
Нещо, което може да помогне на човек, който е в депресия, е работата, интересът към живота. Градината, растенията, цветята, дърветата, природата, разходката на открито - всички тези неща изтръгват човек от състоянието на бездействие и събуждат други интереси. Действат като лекарства. Да се занимаваш с изкуства, с музика и така нататък, е много полезно. Това, което поставям на първо място обаче, е интересът към Църквата, към четенето на Светото писание и посещаването на службите. Докато изучавате Божиите слова, вие се лекувате, без да го осъзнавате... в нашата Църква изцеление може да се намери чрез любов към Бога и молитва, при условие че това се прави с цялото сърце.
Порфирий Кавсокаливит
Тропах по улиците с високите си токчета, мразех германците и ненавиждах Бенет за това, че не беше непознатият от влака, за това, че не се усмихваше, за това, че беше страшен чукач, но никога не ме целуваше, за това, че ми запазваше час при психоаналитика, снабдяваше ме с перилни препарати и скъпи електроуреди, ала не ми купуваше цветя. И никога не ми говореше мръсотийки. И не ме гепваше вече за задника. Нито пък ми правеше френска любов.
Ерика Джонг