Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Огледало" - страница 5
Изобразителното изкуство е едно от най-чувствителните огледала на обществото и културата, от които те са важна част. Каквото е обществото и културата, такова ще бъде тяхното изобразително изкуство. Ако културата е предимно чувствителна, чувствителното също ще бъде нейното доминантно изобразително изкуство. Ако културата е неинтегрирана, хаотично и еклектично ще бъдат и нейните изящни изкуства. Тъй като съвременната западна култура е предимно сетивна и тъй като кризата се състои в разпадането на нейната доминираща суперсистема, съвременната криза в изобразителното изкуство трябва да проявява и дезинтеграция на сетивната форма на нашата живопис и скулптура, музика, литература, драма и архитектура.
П. А. Сорокин
...разбрах, че повече от всичко се страхувам да не стана човек от картината на Магрит, този, който се оглежда в огледалото и отново и отново опира поглед върху тила си.
Пер Петершон
Въпреки че страданието и травмата не са идентични, прозрението на Буда за същността на страданието може да предостави мощно огледало за изследване на последиците от травмата в живота ви. Основното учение на Буда предлага насоки за излекуване на нашата травма и възстановяване на чувството за цялост.
Питър Левин
Който иска "Азът" да разкрие своята мистериозна и огромна тайна, трябва да го спре да се гледа постоянно в огледалото, трябва да спре очарованието на малкото его от собствения му образ.
Пол Брънтън
Спектакълът е същевременно миражът на себе си в огледалото на нещата.
Пол Рикьор
Все още не разбирам - защо в нито един магазин за китари няма голямо огледало на стената - то е необходимо там не по-малко, отколкото в магазин за готови рокли.
Андрей Макаревич
Трябва да има моменти, когато хората се гледат в огледалото и осъзнават, че са на 60.
Андрю Шон Гриър
Мисля, че е важно да държите огледало към обществото и себе си.
Рики Джървейс
Виждането навън е еквивалентно на гледането назад във времето, защото огледалото на телескопа улавя първоначалната светлина... галактики, съществували преди нашето време.
Ричард Престън
Губите определен вид невинност, когато изпитате този вид доброта. Губиш правото си да бъдеш преситен циник. Вече не можете да се върнете през огледалото и да се преструвате, че не знаете какво знаете за добротата. В известен смисъл това е поражение.
Роб Шефийлд
В живота на мъжа неизбежно настъпва време, когато поглеждайки в огледалото за задно виждане, осъзнаваш, че младоста е останала назад.
Робърт Лъдлъм
Аз съм фрагмент от огледало, чийто дизайн и форма не познавам. Въпреки това, с това, което имам - мога да отразявам светлина в тъмните места на този свят - в черните места в сърцата на хората - и да променя нещо в някои хора. Може би други могат да видят и направят същото. Аз съм за това. Това е смисълът на моя живот.
Робърт Фулам
Светът е само огледало. Ще видите само по света това, което сте готови да видите в себе си - нищо повече и нищо по-малко.
Робърт Холдън
Съжденията са мисли, а мислите са жива, движеща се енергия. Тъй като енергията привлича като енергия, преценката привлича осъдителните хора. Светът е огледало, в което виждаме себе си. Ако около нас има осъждащи хора, може би животът ни кара да проверим собственото си желание или склонност да съдим.
Робърт Шварц
Предизвикателствата са огледала, които ни отразяват чувствата ни към нас самите. В този смисъл те са подаръци. Мъдростта ни позволява да ги разпознаем като такива.
Робърт Шварц
С това като идеал, не е чудно, че толкова много хора си поставят невъзможни цели. Когато ненавиждате това, което виждате в огледалото, имате нужда от самоконтрол, за да не започнете бърза диета. Трябва да си припомните, че диетите обикновено работят в началото, но се провалят напълно в дългосрочен план.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Той се разтвори като магьосник в изчезващи огледала.
Рос Макдоналд
Затворих вратата на банята и видях лицето си в огледалото. Нямах представа колко бързо се променя, избледнява. Ако бях, щях да се взирам в отражението си, запаметявайки го. Това беше последният път, когато се погледнах в истинско огледало за повече от десетилетие.
Рута Сепетис
Всички казват, че часовете, прекарани пред огледалото, са просто тщеславие. А аз считам, че самопознанието е решаващият елемент в постижението на актьора в неговият персонаж.
Сидни Лумет
Животът на Рака е рекапитулация на живота на тялото, съществуването му е наше патологично огледало.
Сидхарт Мукхърджи
Става много очевидно, като четете едно куче, колко стабилен или нестабилен е неговият човешки спътник. Нашите кучета са нашите огледала.
Сизар Милан
Всички фотографии са огледала на това, което бяхме, но не и на това, което сме или какви ще бъдем.
Силвина Окампо
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9