Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Огледало"
Има два начина да разпространяваш светлина: да бъдеш свещ, или да си отразяващото я огледало.
Едит Уортън
Кой вижда правилно човешкото лице: фотографът, огледалото или художникът?
Пабло Пикасо
Маниерите на човека – това е огледалото, в което се отразява неговият портрет.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Огледалото е моят най-добър приятел, защото когато плача то никога не ми се смее.
Чарли Чаплин
В света на бизнеса огледалото за обратно виждане винаги е по-ясно от предното стъкло.
Уорън Бъфет
Най-доброто огледало е стар приятел.
Джордж Хърбърт
Сатирата е вид огледало, където наблюдателите виждат всяко лице, освен тяхното собствено.
Джонатан Суифт
Движи се, като вода. Замръзвай, като огледало. Отговаряй, като ехо.
Брус Лий
Цялата цел на образованието е да превърне огледалата в прозорци.
Сидни Харис
Разглеждайки себе си в огледалото - не най-добрия начин на изучаваш живота.
Лорън Бекол
Светът е огледало и представя пред всеки човек отражението на собственото му лице.
Уилям Мейкпийс Такъри
Следващия път, когато се погледнете в огледалото, просто погледнете начина, по който ушите лежат до главата; погледнете начина, по който расте линията на косата; помислете за всички малки кости в китката си. Това е чудо. И танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Гледаме на настоящето през огледало за обратно виждане. Ние вървим назад в бъдещето.
Маршал Маклуън
Обкръжаващият свят е огледало на нашите мисли.
Ричард Бах
Въобще не считам че киното може да научи някого на нещо. По-скоро то работи като огледало, в което ние можем да видим себе си и своите постъпки и да направим изводи. И огледалото за всекиго е неговото.
Ричард Гиър
Огледалата и съвкупленията са отвратителни, понеже те умножават количеството хора.
Хорхе Луис Борхес
Истинската любов ти дава сили да понесете всичко - даже и ежедневното отражение на себе си в огледалото.
Дженифър Анистън
Ако не желаеш да виждаш повече глупаци, първата ти работа е да счупиш огледалото.
Франсоа Рабле
Ние гледаме в огледалата, но виждаме само ефектите на нашето време върху нас - не нашите ефекти върху другите.
Пърл Бейли
Винаги се чувстваме по-млади, отколкото сме. Нося в себе си по-ранните си лица, тъй като дърво съдържа пръстените си. Сумата от тях съм аз. Огледалото вижда само последното ми лице, докато аз познавам всичките си предишни.
Тумас Транстрьомер
Много е трудно да изпитваш презрение към другите, когато видиш себе си в огледалото.
Харолд Пинтър
Животът е за всеки човек самотна клетка, чиито стени са огледала.
Юджийн О'Нийл
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9