Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смях"
Обичам хората, които ме карат да се смея. Мисля, че това е нещото, което харесвам най-много, да се смея. Смехът лекува много болести. Може би е най-важното нещо у човек.
Одри Хепбърн
Аз вярвам, че могъществото на смеха и сълзите може да противодейства на ненавистта и страха.
Чарли Чаплин
Смехът е слънце: то прогонва от човешкото лице зимата.
Виктор Юго
По-добре е да пишеш смеейки се, отколкото обливайки се в сълзи, понеже смехът е черта, характерна само за човека.
Франсоа Рабле
Единственото лекарство против тщеславие е смях, а единственият недостатък, над който може да се смееш - тщестлавието.
Анри Бергсон
Болката ми може да е причина за нечий смях, но моят смях никога не трябва да е причина за нечия болка.
Чарли Чаплин
От момента, в който вдигнах книгата ти, докато я оставих, бях сгърчен от смях. Някой ден смятам да я прочета.
Граучо Маркс
Хората са съгласни да предизвикват смях с остроумието си, но не и с глупостта си.
Джонатан Суифт
Смехът на човека е по-страшен от сълзите му и приема повече форми кухи, безсърдечни, безсмислени, маниакални.
Джеймс Търбър
Смехът често е великият посредник в усилията да се разграничи истината от лъжата.
Висарион Белински
Смехът е вътрешен джогинг.
Норман Казънс
Така се получава, че силата на смеха и любовта всеки път побеждават власта на страхът.
Джон Гудмън
Чудесно нещо на истинския смях е, че то просто разрушава всякакъв вид система на разделяне на хората.
Джон Клийз
Много е тънка линията, която разделя смеха от болката, комедията от трагедията, хумора от нараняването.
Ерма Бомбек
О, животът е във всеки случай врата, път, пътека към рая - и защо да не живееш за забавление, наслада и любов или за момиче край камината, защо да не си преследваш желанията и смеха...
Джак Керуак
Смехът разтриса Вселената, завива и открива нейната душа.
Октавио Пас
Можем съзнателно да сложим край на живота си почти по всяко време, когато решим. Тази способност е дарение, като смях и зачервяване, дадено на никое друго животно... във всеки един момент, като не упражняваме възможността за самоубийство, ние избираме да живеем.
Питър МакУилямс
Хуморът и патосът, сълзите и смехът са в най-висшия израз на човешкия характер и постижения неразделни.
Джеймс Търбър
Смехът се изтръгва от трагедията именно когато най-много имате нужда от него, и ви възнаграждава за вашата смелост.
Ерма Бомбек
Ако изгубите силата на смеха, вие губите силата на мисълта.
Кларънс Дароу
Наследникът плаче, като невеста: техният плач е скрит смях.
Марк Теренций Варон
Смехът му е направен от люлки на верандата и лимонада.
Огастин Бъроуз
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9