Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Елемент" - страница 8
Сирийският народ има право да се бори за демокрация и свобода в своята страна, но не се нуждае от проникване на чужди елементи, фундаменталистки идеологии и насилие.
Бурхан Сьонмез
Във всичките ми книги има елемент на човек, който е влюбен в някого и отчаяно се нуждае от тях, не само за размножаване, но и за да може да се освободи напълно. Той се чувства комфортно само да обсъжда нещата с жените. Което е смешно, защото 80 процента от читателите са жени!
Гари Щейнгарт
Не мисля, че съм квалифициран да отговарям на въпроси за щастието. Но предполагам, че бих казал, че не мисля, че някога ще успеете да сложите в леглото нещо като търсене на ред или какъвто и да е друг елемент от вашата чувствителност, колкото и да ви се иска.
Гарт Грийнуел
Той обясни, че елементите на поведението му пред медиите са необходимо зло: жизненоважно зъбно колело в психологическия механизъм, с който той печели футболни мачове.
Гийем Балаге
Правосъдието и справедливостта не са само част от учебната програма за социални изследвания. Те са градивните елементи на цялото ни общество.
Гордън Корман
Зрелият стремеж е свързан с далечни цели. По този начин процесът на ставане до голяма степен е въпрос на организиране на преходни импулси в модел на стремеж и интерес, в който елементът на самосъзнанието играе голяма роля.
Гордън Олпорт
Интересът ми към щастието ме доведе до темата за навиците и, разбира се, изучаването на навиците наистина е изследването на щастието. Навиците са невидимата архитектура на ежедневието и важен елемент от щастието.
Гретхен Рубин
Един от най-важните елементи на моята идентичност е моята идентичност като читател. Обичам да чета - наистина, ако съм честен със себе си, това е практически единствената дейност, която наистина обичам да правя.
Гретхен Рубин
Шаманизмът е вид универсална духовна практика с местни култури по света и един важен елемент от него е грижата за духовете.
Даниел Пинчбек
Вярвам, че един добър мемоар трябва да съдържа всички разказвателни елементи на романа: развитие на характера, диалог, описателен език и метафора.
Даниел Трусони
Ако не пиша, не живея напълно. Той се превърна в основния елемент, който определя коя съм.
Даниел Трусони
Емоционалното самосъзнание е градивният елемент на следващата основна емоционална интелигентност: способността да се отърсим от лошото настроение.
Даниъл Голман
В повечето изгледи краткосрочната памет има изключително ограничен капацитет - около седем елемента наведнъж. Дългосрочната памет включва всичко, което в момента не е активно, но би могло да бъде извикано и направено активно.
Дейвид Дисалво
Виждам основния проблем като духовен, не проблем с ресурсите или проблем с това или онова правителство, а по-голям проблем, съсредоточен около човешките вярвания, обезпокоителните елементи, основани в нашата митология. Проблемната ни митология се руши навсякъде около нас. Това е митология, която е хищническа.
Алберто Вилолдо
Триъгълникът, насочен надолу, е женски символ, съответстващ на йони, а посоченият нагоре триъгълник е мъжкият, лингам... Когато двата триъгълника са преплетени, той представлява обединението на активните и пасивните сили в природата; той представлява мъжките и женските елементи.
Албърт Маккей
Почти във всяка задача, включваща форма, има десетки, често стотици противоречиви елементи, които трябва да бъдат принудени да работят в хармония по волята на човека. Тази хармония може да се постигне само чрез изкуството.
Алвар Аалто
Митологията на вашата култура бръмчи в ушите ви толкова постоянно, че никой не й обръща и малко внимание. Разбира се, човек завоюва космоса и атома, и пустините, и океаните, и елементите. Според вашата митология това е РОДЕНО.
Дениъл Куин
Мисля, че всяко добро разказване съдържа елемент на мистерия и напрежение. Ако не беше така, ако сюжетът беше предвидим, нямаше да имаме интерес да го четем.
Джеймс Лий Бърк
Във всяко общество има неравенства и в Америка най-очевидното от тях засяга цветнокожите и бедните. Демагозите вербуват, като обединяват разочарован елемент срещу враг, след което обещават да използват религия или политика или комбинация от двете, за да доведат до законна промяна.
Джеф Гуин
Писането на добре обмислен план за деня с правилните приоритети е нашето всичко. Времето е основната стратегия, която ще ви отведе до вашето собствено чудо рано сутринта, и най-важният елемент в тази книга, който прави разликата между успеха и неуспеха.
Джеф Сандърс
Нашето здравословно състояние зависи основно от ограничаването на зрението - способността да избираме елементите, жизненоважни за оцеляването, като същевременно игнорираме големите истини.
Джозефин Харт
Историите всъщност са градивните елементи на материята.
Джорджо Манганели
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9