Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Елемент" - страница 3
Еволюционното обяснение за произхода, въпреки че е невъзможно нито да се докаже, нито да се провери научно, все пак се защитава от неговите поддръжници въз основа на това, че това е единственото обяснение, което е натуралистично, не включващо "свръхестествения" елемент на божествен Създател.
Хенри Морис
Въпросът е какво да правим, за да консолидираме мира на универсална и трайна основа и какви са съществените елементи на такъв мир?
Артър Хендерсън
Господната молитва е отличен модел, но никога не е била предназначена да бъде магическо заклинание, за да привлече вниманието на Бог. Исус даде тази молитва като модел, за да предложи разнообразието от елементи, които трябва да бъдат включени, когато се молим.
Бил Хайбълс
Помислете за състоянието на ума си - вашето съзнание - преди да заспите. Това е изключително важно. Поемете ангажимент да отделите поне петнадесет минути за одухотворяване на съзнанието си преди лягане. Прочетете нещо духовно, слушайте духовен дискурс или музика или участвайте в дискусия на духовна тема. Избутайте настрана хаоса и объркването, които са били част от деня ви, и се съсредоточете върху духовната реалност. По този начин ще се подготвите за следващите шест до осем часа сън. Ако си позволите да се съсредоточите духовно, ще предоставите по-малка възможност на негативните елементи да навлязат в сънищата ви. Тогава можете да се възползвате най-много от състоянието на сън.
Бхакти Тиртха Свами
Този елемент на изненада е това, което търся, когато пиша. Това е моят начин да преценя какво правя - което никога не е лесно.
В. С. Найпол
Във всяка трагедия е запазен елемент от комедията. Комедията е просто обърната трагедия.
Вислава Шимборска
Нашият елемент е безкрайна незрялост.
Витолд Гомбрович
Смисълът на изкуството е да подчертава едни елементи за сметка на други.
Даниел Левитин
Един елемент обаче очевидно липсва дори в най-ярките конспиративни теории за банковата система, камо ли в официалните сметки: тоест ролята на войната и военната мощ. Има причина, поради която съветникът има толкова странен капацитет да създава пари от нищото. Зад него има човек с пистолет.
Дейвид Грейбър
Всяка цел, която си струва да се постигне, включва елемент на риск.
Дийн Карнасис
Проблемът за религията и проблемът за православното християнство не са едно и също нещо. Голяма част от това, което виждаме около себе си днес на неверие и критика, както и на отрицанието на нашите така наречени истини, се основава на факта, че религията е била до голяма степен изместена от вярата и доктрината е заменила живия опит. Именно този жив опит е основният елемент на тази книга.
Алис А. Бейли
Разбира се, вярвам, че въображаемата архитектура може да промени живота на хората, но ми се иска да е възможно част от усилията, които влагаме в амбициозни музеи и галерии, да бъдат насочени към основните архитектурни градивни елементи на обществото.
Заха Хадид
Да унищожиш чудото и мистерията, означава да унищожиш единствените елементи, които правят съществуването поносимо.
Кларк Аштън Смит
Нашите военни трябва да бъдат обучени и структурирани около мисии, а не елементите на въздуха, водата и земята.
Луис В. Герстнер
Добрият морален характер е първият съществен елемент в човека и че навиците, сключени на вашата възраст, са като цяло незаличими и вашето поведение тук може да подпечата вашия характер през целия живот. Затова е много важно да се стремите не само да бъдете научени, но и добродетелни.
Джордж Вашингтон
Идеята не е нищо повече или по-различно от нова комбинация на стари елементи.
Джеймс Уеб Янг
Държавата понякога допуска грешки. Когато се появи някоя от тези грешки, спадът в колективния ентусиазъм рефлектира в резултиращия спад в приносите на всеки индивид, във всеки от елементите, формиращи целостта на масите. Работата се парализира до степен на производството на незначителни количества. Време е да бъдат направени корекции."
Ернесто Че Гевара
Страданието е позитивният елемент в този свят, макар да е единствената връзка между света и позитивното.
Франц Кафка
Елементите, които трябва да напиша, са място, бюро, позната стая. Имам нужда от някои от книгите си там, имам нужда от тишина. ... Представям си, докато пиша. Събирам това, което ми трябва, за да имам това нещо живо.
Марк Странд
Лиственицата... не само се предпазва от гниене и червей чрез голямата горчивина на сока си, но също така не може да бъде запалена с огън, нито да се запали сама, освен ако като камък в пещ за вар не бъде изгорена с друго дърво... Това е така, защото има много малка част от елементите на огъня и въздуха в неговия състав, който е плътна и твърда маса от влага и пръст, така че няма отворени пори, през които огънят може да си проправи път... Освен това теглото му няма да го остави да плува във вода.
Витрувий
Откривам, че съм изключително непривлечен от всичко, което е без хумор. Има писане, което е напълно сериозно и не ми звучи вярно, защото често си мисля, че животът е много, много забавен. Дори и най-лошото, най-унизителното, диво разочарование в ретроспекция има елементи на мрачен хумор.
Оуен Кинг
Разбира се, искам филмите ми да изглеждат наистина добре, но всеки един елемент е избран за причина. Това разказва нещо в историята.
Педро Алмодовар
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9