Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Елемент" - страница 10
Най-голямата илюзия е, че държавата може да не управлява отрасъла и собствеността си, и въпреки това туризмът да се развива. Пътищата, летищата, природните паркове, културно-историческото наследство - това са само част от важните предпоставки и елементи на туристическия продукт, но на практика държавата не инвестира в собствеността си.
Поли Карастоянова
Всички сме съставени от едни и същи елементи, едно и също е нашето начало. Никой не е по-благороден от другия, освен ако разумът му е по-възвишен и по-възприемчив. Един е светът, който ни ражда.
Александър Кравчук
Кой писател би се отказал доброволно от гениалност? Само аз мислех да се примиря с това, но разбрах, че ми липсва елементът на досадата.
Станислав Йежи Лец
Също така аз добавих и един културен елемент към работата на своя живот, която трябва да доведе до обединението на страните и съгласието между техните народи.
Ото Лилиентал
Волейболът е колективен спорт. За да може отборът да побеждава са необходими добри състезатели за отделните елементи - да покриват атакуващите, да посрещат, да сервират добре и да правят блокади. Така играем. Надявам се, че силите ще ни стигнат до финала.
Владимир Николов
Паметниците са градоустройствен, основополагащ елемент в една модерна архитектура, ние не можем да се лишим от тях. В европейските градове на всеки площад има паметник, докато при нас няма. Ние имаме паметници по гори и паланки, където е минала някаква чета, откраднали кашкавал и т.н., но това паметници ли са?
Николай Николов-Зиков
Играта е "първична човешка функция", играта е "един от фундаменталните духовни елементи на живота". Но играта е и главен културообразуващ фактор, тя е елемент на всяка култура и е толкова съществена, че прави всяка култура да протича като игра. "Културата в по-ранните й фази се играе. Тя не се ражда от играта като жив плод, който се отделя от тялото на майката, а се развива в играта и като игра."
Исак Паси
Впрочем 'във всичко има всичко' – любима моя мисъл – както в един кубически метър океанска вода се съдържа цялата Менделеева таблица. На всичкото отгоре ние също като химическите елементи си имаме изотопи на самите себе си. Аз най си харесвам ведрия изотоп. На моменти наивния, та до лекомислие.
Дончо Цончев
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10