Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ефект" - страница 10
Едно от нещата, които всеки знае за пътуването в космоса, но никой не го споменава, е неговият ефект като афродизиак.
Алфред Бестър
Все пак, по-голямата част от медиите са отрова в чист вид. Телевизията, например, има същия ефект както ЛСД. Не смятам, че това трябва да е позволено.
Маршал Маклуън
Следяха ме. В това имаше известна ирония, имайки предвид, че през последните няколко седмици аз следях другите. Поне не беше вампир. Вече щях да го зная. Последният ефект от това да съм целуната от сянката беше способността да усещам неживите – за нещастие посредством пристъпи на прилошаване. При все това бях благодарна на предупредителната система на тялото ми и изпитвах облекчение, че преследвачът ми тази нощ не беше безумно бърз, безумно зъл вампир. Напоследък имах доста схватки с тях и ми се щеше поне за малко да си отдъхна.
Ришел Мийд
Една саможертва има продължителен ефект само ако има идейно предназначение.
Андрей Пантев
Тъй като неизбежното ограничаване в упражнение върху карта пречи на обучавания да предвиди ефекта от глада, емоциите, личните качества, умората, лидерството и много други абстрактни, но жизненоважни фактори, той първо ги отхвърля, а след това ги забравя.
Джордж Патън
Задействащото действие на средата започва да се нарича "стимул" - латинската дума за цел, ефектът върху организма - "реакция", а заедно те съставляват "рефлекс".)
Бъръс Фредерик Скинър
Живеем в епоха на икономическо могъщество! И източникът на тази сила е организираното знание. Знанието обаче само по себе си не може да е сила. То е само потенциална сила. Реалният ефект го дава организираната работа.
Наполеон Хил
В моменти на голяма опасност, е лесно да бъде даден мощен отговор на моралните стимули, но за да бъде задържан ефекта им, се изисква да бъде изградено ново съзнание, в което ценностите са с нови приоритети.
Ернесто Че Гевара
Снобизмът не е лошо нещо. Ако сте средна класа в Германия, ще бъдете задължени да имате в къщата си картини, независимо дали ви харесват или не. Ако някой влезе във вашата къща и види, че няма картини, ефектът ще е толкова отрицателен върху целия ви служебен и социален статус, колкото в България не може да си представите. Тези неща, донякъде са снобизъм. Но това е положителен снобизъм, защото в крайна сметка трябва да се започне отнякъде. Някой в семейството трябва да започне да се занимава с изкуство, култура. При децата на тези хора няма да е снобизъм, а натрупване. А внуците вече ще имат истинско отношение.
Павел Тодоров
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10