Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пример" - страница 3
Докато човекът с амбиция е провален, светът ще му каже да се откаже от идеала си; но когато амбицията му бъде реализирана, светът ще го похвали за упоритостта и решителността, които е проявил през тъмните си часове, и всички ще посочат живота му като пример за следващите поколения. Това неизменно е правилото. Затова не обръщайте внимание на това, което светът казва, когато сте надолу. Бъдете решени да станете, да постигнете най-високата цел, която имате предвид, и ще го направите.
Крисчън Ларсън
Оформянето или преформулирането на целите на икономическата политика, които само неясно се усещат, може да бъде пример за целите на социалната справедливост.
Ян Тинберген
Убежденията и примерите могат да доведат и най-лекомисления до това, че той безпрекословно да се подчиняват на всички закони на вечната истина.
Николай Пирогов
Марихуаната е най-доброто лекарство против гадене, познато на науката, и нашите лидери постоянно лъжат за това. Арестуването на хората за медицинска марихуана е най-отвратителният пример за намеса на правителството в личния живот на хората. Това е възмущение в рамките на възмущение в рамките на безчинство.
Питър МакУилямс
Лично аз не прибягвам до насилие - дори не силата на закона - да придвижвам моралните реформи. Предпочитам образование, аргументи, убеждаване и най-вече влиянието на примера - на модата.
Ръдърфорд Хейс
Всички благословии идват при нас чрез нашия Господ. Той ще ни научи, тъй като гледайки на Неговия живот, ние откриваме, че Той е най-добрият пример.
Тереза Авилска
Брекзит беше фантастичен пример за нацията, която се застреля в лицето.
Хю Грант
Най-големият подарък, който вие и вашият партньор можете да дадете на децата си, е примерът за интимна, здрава и любяща връзка.
Барбара де Анджелис
Най-важното явление в училище, най-поучителния предмет, най-живия пример за ученика се явява самият учител. Той- олицетворения метод на обучение, самото въплащение на принципа на възпитание.
Адолф Дистервег
Според мен филантропията противоречи на зърното; следователно генерира много лицемерие и много парадокси. Ето някои примери: Филантропията трябва да бъде посветена в полза на другите, но филантропите се грижат предимно за собствената си полза; филантропията трябва да помага на хората, но често прави хората зависими и ги превръща в обекти на благотворителност; кандидатите казват на фондациите това, което искат да чуят, след което продължават да правят това, което кандидатът иска да направи.
Джордж Сорос
Дори и най-злото куче не хапе този, който го храни. Какъв пример за литературните критици...
Жан Кокто
Като капитан винаги трябва да съм пример за своите съотборници. Спокоен съм и нямам никакъв проблем с треньора или с клуба. Единствената ми цел е да съм готов винаги, когато имам възможност да играя.
Алесандро Дел Пиеро
Ярките примери за подражание и безусловната любов могат да излекуват дори и най-емоционално обеднелия човек, което важи както за възрастните, така и младите.
Ан Ландърс
Дълъг е пътят на поучението, кратък и успешен с примери.
Сенека
Уважавам тези, които гледат напред и обичат промените. Просто обожавам промените. Вземете мен за пример!
Марк Джейкъбс
Уолмарт предоставя смразяващ пример за вредата, която могат да нанесат корпорациите с ниски заплати, които не са обединени в организацията и техният бизнес модел ще определи стандартите за нашите деца, освен ако не направим нещо сега. Уолмарт е канализационната тръба, през която се измиват добрите работни места.
Анди Стърн
Шехерезада е преглеждала книгите, летописите и легендите на предшестващите царе, както и историите, примерите и случаите на отминали хора и неща; наистина се казваше, че тя е събрала хиляди книги с истории, свързани с антични раси и заминали владетели. Беше преглеждала произведенията на поетите и ги знаеше наизуст; тя беше изучавала философия и науки, изкуства и постижения; и тя беше приятна и учтива, мъдра и остроумна, добре начетена и добре възпитана.
Ричард Франсис Бъртън
Жените бяха свободни в по-стари времена, когато ислямската нация беше силна. В историята има толкова много примери, преди не повече от хиляда години, когато жените мюсюлмани са били лидери, учени, професионалисти и т.н. Всичко е за справедливостта и справедливостта може да бъде постигната чрез управленските отговорности пред своя народ.
Тауакул Карман
Това е всичко, на което човек може да се надява през живота си - да даде пример - и когато е мъртъв, да бъде вдъхновение за историята.
Уилям Маккинли
Метафорите са интересен пример за създаване на магия в проза.
Франческа Лия Блок
Не рядко е наш обичай да се стремим да прикрием собственото си празно невежество по определени теми с увереното твърдение, че нищо никога не е било или може да бъде наистина известно... и нашето отношение към този въпрос за живота след смъртта е един от най-лошите примери за този навик. Ако популярната теология не беше изгубила напълно от поглед основната доктрина за прераждането, нейните възгледи по този въпрос за смъртта естествено биха били напълно различни. Човек, който осъзнава, че е умирал много пъти преди, гледа на операцията по-философски от този, който вярва, че това е абсолютно ново преживяване, изпълнено с всякакви неясни и ужасни възможности.
Чарлз Ледбитър
Най-голямата заплаха от кубинската революция е нейният собствен пример, революционните й идеи.
Ернесто Че Гевара
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9