Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пример" - страница 2
Тези, които дават съвети, без да ги съпровождат с примери, приличат на пътепоказатели, които посочват пътя, но сами по него не вървят.
Антоан дьо Риварол
Трудно е да се създаде хаос, дори в Интернет. Ето един пример. Отидете на Amazon.com. Купете някоя книга без да ползвате SSL. Наблюдавайте пълната липса на хаос.
Брус Шнайър
Възрастните трябва винаги да помнят – да не дават на децата пример лош.
Ювенал
Олимпизмът се стреми да създаде начин на живот, основан на радостта, открита в усилията, образователната стойност на добър пример и уважение към универсалните основни етични принципи.
Пиер дьо Кубертен
Спортът е прекрасна метафора на живота. Всички от спортовете които се практикуват - ски, баскетбол, риболов - няма по-голям пример от голфа, защото играете срещу себе си и природата.
Робърт Редфорд
Нямам място да влизам в примерите или историята на това, така че ми остава да се надявам да заявя смелото твърдение, че културата е изчезнала.
Вивиан Уестууд
Единственият разумен способ да обучаваш хората - да им показваш пример.
Алберт Айнщайн
Гражданското общество ни дава пример както за изключителен лукс, за излишъци, така и за пример на бедност и тяхната обща черта на физическото и моралното израждане.
Георг Хегел
Направете нещо добро и хората ще последват вашият пример.
Алберт Швайцер
Трябва да се стремим всеки ден, така че тази любов към живото човечество да се трансформира в действителни дела, в действия, които служат за примери, като движеща сила.
Ернесто Че Гевара
Даването на добър пример е далеч по-добър начин за разпространение на идеали, отколкото чрез оръжие.
Рон Пол
Искам да остарея елегантно. Да имам хубава стойка, да съм здрав и да бъда пример за децата ми.
Стинг
А самият терор е пример за неконтролируемост в света.
Улрих Бек
Републиканците използват мозъчни тръстове, за да измислят много от своите послания. Мозъчните тръстове са най-лошият, най-недисциплинираният пример за комуникация, който някога съм виждал.
Франк Лунц
Можете да започнете от никъде и с нищо. Вземете за пример мен. Израснал съм в бедно семейство, нямах баща, живеехме на социални помощи. Но работа, работа, работа, жертва, жертва, жертва и ето аз съм пред вас: успял човек, който е държал ръката на Брус Лий.
Чък Норис
Най-добрият начин да запазите живота на някого е като следвате неговите инструкции и давате пример за техните учения, не само индивидуално, но и като общност.
Бхакти Тиртха Свами
Обичам да давам примери от футбола, която е в пъти по-висок по интелект от шахмата.
Давид Бронщайн
Открих, че конят е самият живот, метафора, но също и пример за тайнствеността и непредсказуемостта на живота, за щедростта и красотата на живота, достоен обект на многократно и постоянно променящо се съзерцание.
Джейн Смайли
Много неща могат да бъдат копирани от последния; примерът като такъв също им действа; и много постижения служат директно и на други клонове [...].
Йозеф Алоиз Шумпетер
Децата се учат от примера на възрастният, а не от неговите думи.
Карл Густав Юнг
Струва ми се, че хората с талант и гений служат по-добре от средните примери, за да ни накарат да разберем законите на характера, защото те представят по-крайни черти.
Алфред Бине
Хората трябва просто да изразяват себе си и да не се тревожат за тенденциите – опитайте се да използвате модата като компас, индикатор, примери за неща, които можете да бъдете. Не бива да се приема толкова сериозно. Това са само дрехи.
Кели Кътроун
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9