Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обект"
Ние никога не сме така беззащитни, както тогава, когато обичаме и никога не сме така безнадеждно нещастни, както тогава, когато губим обекта на любовта или неговата любов.
Зигмунд Фройд
Когато американският дух беше в младостта си, езикът на Америка беше различен: свободата, сър, беше основният обект.
Патрик Хенри
Главната тема се явява повърхността, която има свой цвят, свои закони по-големи от тези обекти.
Пиер Бонар
За мен обекта е нещо живо. Тази цигара или тази кибритена кутия съдържат таен живот, много по-интензивен, отколкото могат да си помислят хората.
Жоан Миро
Любовта често греши, виждайки в любимия обект това, каквото в него няма, но понякога само любовта открива в него прекрасното или великото, което е недостъпно за наблюдението и ума.
Висарион Белински
Ще дойде ден, когато на нас ще ни липсва една единствена вещ, и тя няма да бъде обект на нашите желания, а самото желание.
Марсел Жуандо
Ако живеете достатъчно дълго, вие ще станете обект на почит - примерно така, както стара сграда.
Катрин Хепбърн
Факт е, че картини, които не приличат на реалността, не трябва да бъдат одобрявани и дори ако са технически изрядни, това не е причина те да бъдат оценявани направо като правилни, ако на обекта им липсват принципите на реалността, изпълнени без нарушения.
Витрувий
Аз съм колекция от мисли и спомени, които харесвам или не. Аз съм нещата, които са ми са се случили или които съм направил. Аз съм дрехите, които нося на гърба си. Аз съм всяко място и всеки човек и всеки обект, които някога съм срещал. Аз съм торба кости, събрани в скала, която се върти хиляди мили в час.
Маколи Кълкин
В основната икономическа теория фирмата и пазарът в по-голямата си част се приемат, че съществуват и сами по себе си не са обект на разследване. Един от резултатите е, че решаващата роля на закона при определяне на дейностите, извършвани от фирмата и на пазара, до голяма степен се игнорира.
Роналд Коуз
Сега защо киното трябва да следва формите на театър и живопис, а не на методологията на езика, която позволява изцяло нови концепции за идеи да възникнат от комбинацията от две конкретни денотации на два конкретни обекта?
Сергей Айзенщайн
Човек почти винаги обича по други причини, отколкото смята. Любовникът е склонен да бъде толкова пълен с тайни от себе си, колкото и обектът на любовта му от него.
Бен Хеч
Любовта е привързаност, която носи вниманието на ума отвъд себе си, и е смисълът на връзката с някое друго същество по отношение на него като обект.
Адам Фергюсън
Можете да намерите целия космос, дебнещ в най-малко забележителните му обекти.
Вислава Шимборска
Следователно еволюцията зависи само от определени процеси, формулирани от Дарвин: вариация и селекция. Вече не се трансформира фиксиран обект, както при трансформационната еволюция, но изцяло ново начало се прави, така да се каже, във всяко поколение.
Ернст Майр
Кой съм аз? Субект и обект в едно - съзерцаване и обмисляне, мислене и мисли. И двете трябва да ставам това, което съм.
Йохан Готлиб Фихте
Любовта не е просто връзка със специфичен човек; тя е отношение, ориентация на характера, която е определена от връзката на личността със света като цяло, а не по отношение на един "обект" на любовта.
Ерих Фром
Културата се отнася до обектите и е феномен на света; забавлението се отнася до хората и е феномен на живота.
Хана Аренд
Невъзможно е да обичаш нещо или някого напълно - любовта предполага някаква тайна в своят обект.
Пол Валери
Мисля че, в повечето филми, където има мъж и жена, жената вунаги е обект на мъжкото желание, в една или друга степен.
Скарлет Йохансон
Духът на нашата епоха е този, в който предразсъдъците от миналото са оставени зад нас, където нашето разнообразие е нашата сила. Именно това е обект на атака. Умерените не са умерени чрез слабост, а чрез сила. Сега е моментът да го покажем в защита на нашите общи ценности.
Тони Блеър
Страстите ни въвеждат в заблуждения, понеже съсредоточават цялото ни внимание към една от страните на разглеждания обект и не ни дават възможност да го изследваме всестранно.
Клод Адриан Хелвеций
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9