Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Щат" - страница 3
Съединените щати понастоящем са толкова деморализирани и корумпирани, също като Франция и Англия, че е необходимо да се считат военен противник.
Рихард Валтер Даре
Съединените щати трябва да се движат много бързо, дори за да стоят на едно място.
Джон Кенеди
Родителите ми бяха от френски и ирландски произход и дори в семейството ни има и испанска кръв. А аз толкова обичам Съединените щати и се чувствам като част от Америка.
Вивиан Лий
Ако не бях станал президент на Съединените щати, аз вероятно щях да свърша като пианист в някой вертеп.
Хари С. Труман
В Съединените щати живеят един от най-тъпите хора в света. Искам да знаете, че ние знаем това.
Тед Търнър
Президентът на Съединените щати трябва винаги да е наясно с факта, че най-добре служи на своята партия този, който най-добре служи на страната си.
Ръдърфорд Хейс
Не може да има съмнение в целите на Съединените щати. Резолюциите на Съвета за сигурност ще бъдат наложени – справедливите искания на мира и сигурността ще бъдат изпълнени – или военната операция ще стане ниезбежна. И един режим, който е изгубил легитимността си, ще изгуби и силата си.
Колин Пауъл
Ние Съединените щати на амнезията – не научаваме нищо, защото не помним нищо.
Гор Видал
Това, което се промени в Съединените щати с урагана Катрина, беше усещането, че навлязохме в период на последствия.
Ал Гор
Още през 1983 г. правителството на Съединените щати одобри освобождаването на първия генетично модифициран организъм. В случая това беше бактерия, която предотвратява измръзването на хранителните култури.
Джеръми Рифкин
Съединените щати трябва да направят всичко, което са в състояние да направят, за да подпомогнат връщането на нормалното икономическо здраве в света, без което не може да има политическа стабилност и сигурен мир.
Джордж Маршал
Съществува широк консенсус не само в Съединените щати, но и в по-голямата част от света, че ако сте в икономически спад, трябва да стимулирате. Германия изглежда е изключение.
Джоузеф Стиглиц
Правителството на Съединените щати не е шампионът на свободата.
Ернесто Че Гевара
В нито една страна в цивилизованият свят не се отделя така малко внимание на философията, както в Съединените Щати.
Алексис дьо Токвил
Глобализацията предефинира конкуренцията за заетост и доходи в Съединените щати. Ще трябва да се правят компромиси между двете.
Майкъл Спенс
Нашите страни са приятели още от самото съществуване на Съединените щати. Франция е единствената сила, която никога не е воювала със САЩ.
Марин Льо Пен
Авокадото е родом от мексиканския щат Пуебла, което помага да се обясни защо е толкова популярно в мексиканското готвене.
Маркус Самуелсон
Има причина да е било престъпление в щатите на Конфедерацията да научиш роб да чете: грамотността е сила.
Мат Таиби
В Съединените щати съществуват ресурси за преквалификация на разселените работници и насърчаване на развитието на технологии, които създават нови възможности за работа на американските работници.
Оскар Ариас Санчес
За мен да бъда гангстер беше по-добре, отколкото да съм президент на Съединените щати.
Рей Лиота
Хората на Съединените щати, може би повече от всяка друга нация в историята, обичат да се унижават и да провъзгласяват своята недостойнство и изглежда намират освежаване в това... Това е мрачна лекомисленост, но все пак лекомислие.
Робъртсън Дейвис
Изключително е колко безопасно е летенето. Вече статистически е по-вероятно да бъдете избран за президент на Съединените щати през целия си живот, отколкото да умрете в самолетна катастрофа. Какво невероятно постижение като общество! Но това, върху което се фокусираме, са катастрофалните провали, които са изключително редки, но се случват от време на време.
Стивън Джонсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9