Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Позиция" - страница 7
Да бъдем това, което сме, изисква да можем да говорим открито за неща, които са важни за нас, да заемем ясна позиция относно това къде се намираме по важни емоционални въпроси и да изясним границите на това, което е приемливо и поносимо за нас в една връзка.
Хариет Лернер
Седем години писах и публикувах текстовете си в интернет и нито един арабски фестивал не ме покани, нито едно арабско издателство не искаше да издаде книгите ми, а аз не бях известен в западния свят заради политическите си позиции.
Хасан Бласим
Разказите ми бяха преведени и имаха много рецензии, преди да имам интервю за някой международен или арабски вестник. Ако историите не бяха успешни, нямаше да ме попитате за позицията ми относно арабските фестивали и така или иначе нямаше да се интересувам от фестивалите, защото щях да се уединя и да пиша.
Хасан Бласим
В историята, както и в живота, важен е успехът. Започнете политически катаклизъм и се оставете да бъдете хванати, и ще се обесите като предател. Но поставете себе си начело на бунт и спечелете позицията си и всички бъдещи поколения ще ви боготворят като баща на своята страна.
Хендрик ван Луун
Когато получавам нова информация, променям позицията си.
Чалмърс Джонсън
Преждевременното богатство или позиция не може да бъде задържано, защото не е спечелено; ние получаваме само това, което даваме, а онези, които се опитват да получат, без да дават, винаги откриват, че законът за компенсацията безмилостно води до точно равновесие.
Чарлз Ханел
Не се смятам за силен човек. Но аз използвам платформите, които имам, за да направя разликата в света. Всеки, който има позиция, където може да направи разлика, трябва да я използва.
Шари Арисон
Половите стереотипи, въведени в детството, се затвърждават през целия ни живот и се превръщат в самоизпълняващи се пророчества. Повечето лидерски позиции се заемат от мъже, така че жените не очакват да ги постигнат и това се превръща в една от причините да не го правят.
Шерил Сандбърг
Всъщност убийството е напълно нерентабилен бизнес. Човек с име и позиция, който живее в такава прекрасна къща, след като е извършил убийство, може да загуби всичко и да попадне в затвора.
Шимада Соджи
Това, което се нарича израстване, е осъзнаването на мястото във времето и пространството. Ако разбирате незначителността на вашата позиция, тогава можете да бъдете наречен възрастен.
Ън Хикьон
Разбрах, че за състоянието на медицината и прогреса в нея трябва да се съди преди всичко от позицията на пациент и никога да не се гледа на медицината от очите на този, на когото болестта не е позната от личен опит.
Юрген Торвалд
Истинската наука е свързана с критична оценка на доказателствата за позицията на някой друг.
Бен Голдейкър
Дори ако партиите, свързани с десния популизъм, не спечелят, те тласкат други партии, центристките партии, към тяхната позиция. Така че те имат влияние, дори ако не са на власт.
Бранко Миланович
...не всеки е готов да отстоява позиция на "не знам". В невежеството няма добродетел само по себе си.
Бъръс Фредерик Скинър
Когато мъжът не обича жените, това се нарича житейска позиция. Когато една жена не харесва мъжете, това се нарича патология.
Виржини Депант
И най-важното - този път той остана верен на принципите си и не промени позицията си веднъж завинаги; просто тази позиция се е изместила донякъде - добре, разбира се, и той заедно с нея.
Владимир Михайлов
Първата позиция наистина може да е най-доброто място, но това изобщо не означава, че това е най-високата оценка на творчеството на автора.
Владислав Баяц
Ако вашата бяла привилегия и привилегия на класа ви защитават, тогава вие сте задължени да използвате тази привилегия, за да заемете позиции, които работят за прекратяване на несправедливостта, която предоставя тази привилегия на първо място.
Айлет Уолдман
Моралът на моята книга е, че всеки, който не успее да приведе личните си отношения и тези на семейството си в сигурно състояние, също не е в състояние да заеме ефективна позиция в гражданския живот.
Готфрид Келер
Овластяващо е да знам, че правя нещо, заемам позиция, разстройвам.
Грета Тунберг
Здравните грижи са проблем на дизайна. Зависимостта от чужд петрол е дизайнерски проблем. До известна степен бедността е проблем на дизайна. Нуждаем се от дизайнерски мислители, за да решим тези проблеми и повечето хора, които са на позиции на политическа власт, не са меко казано дизайнерски мислители.
Даниъл Пинк
Още от първобитните времена имаме нужда от някаква всемогъща фигура, която може да държи групата под контрол и тази свободна позиция беше изпълнена с изобретяването на Бог.
Дезмънд Морис
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9