Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Позиция"
Идеалните жени са шахматистки: те могат с часове да мълчат, добре следят фигурите и знаят много интересни позиции.
Ашот Наданян
Парите не могат да купят любов, но подобряват позицията ви за преговори.
Кристофър Марлоу
Хората, които са наистина необикновени, могат да заемат отговорни позиции и да окажат огромно влияние върху историята.
Дан Куейл
Играта на усложняване на позицията е крайна мярка, към която шахматиста трябва да прибягва само тогава, когато той не намира ясен и логичен план.
Александър Алехин
Слабостта на позицията става слабост на характера.
Алберт Айнщайн
Моите хора понякога не успяват да завземат позиция, но да не защитят някоя – никога!
Стоунуол Джаксън
Веднъж ми казаха, че играя добре в лоши позиции. Това беше най-честният и най-ценният комплимент с който са ме удостоявали.
Ашот Наданян
Една призрачна история, чиято сцена е поставена през дванадесети или тринадесети век, може да успее да бъде романтична или поетична: тя никога няма да постави читателя в позицията да си каже: "Ако не внимавам, нещо от този вид може да ми се случи!"
М. Р. Джеймс
Демокрацията не изисква съвършено равенство, но изисква гражданите да споделят общ живот. Важното е, че хората с различен произход и социални позиции се сблъскват един с друг и се натъкват един на друг в хода на обикновения живот.
Майкъл Сандел
Човек не може да бъде безпристрастен и мъдър наблюдател на човешкия живот, освен от позиции, които бихме нарекли доброволна бедност.
Хенри Дейвид Торо
В мителшпила, Капабланка играе най-силно от всички, но той твърде често е склонен да разчита на интуицията си и заради това изучава позицията повърхностно и избира не най-доброто продължение.
Александър Алехин
Представих периодичната таблица като своеобразен пътеводител за една въображаема страна, чиито елементи са различните региони. Това царство има география: елементите лежат в по-специално съпоставяне един с друг и те се използват за производство на стоки, както прерията произвежда пшеница, а езерото произвежда риба. То също има история. Всъщност той има три вида история: елементите са били открити точно както са били открити земите на света; царството беше картографирано, точно както светът беше картографиран и относителните позиции на елементите придобиха голямо значение; и елементите имат своя собствена космическа история, която може да бъде проследена до звездите.
Питър Аткинс
Така че във време, в което медиите дават на обществото всичко, което иска и желае, може би изкуството трябва да възприеме много по-агресивно отношение към обществото. Самият аз съм много склонен да заема тази позиция.
Том Мейн
Възрастта - това не е цифра, а житейска позиция.
Хю Хефнър
Една от първите основни позиции е политика на безрезервно политическо сътрудничество с всички нации по света.
Артър Хендерсън
Официално признатото равенство обаче дава на по-малките нации позиция, която те трябва да могат да използват все повече в интерес на човечеството като цяло и в услуга на идеала.
Карл Ялмар Брантинг
Аз охотно съчетавам тактическото със стратегическото, фактическото с научното, комбинационното с позиционното, при което се стремя да удовлетворя изискваният на всяка една позиция.
Александър Алехин
Моята философия е, че вие не само сте отговорни за своя живот, но като правите най-доброто в настоящия момент, това ви поставя в най-добра позиция в следващия.
Опра Уинфри
Когато мъжът се ожени за любовницата си, той създава свободна позиция за работа.
Саша Гитри
Ако не можете да изразите позицията си с осем думи, вие нямате позиция.
Сет Годин
Лидерите водят, когато заемат позиции, когато се свързват с племената си и когато помагат на племето да се свърже със себе си.
Сет Годин
Вашата позиция никога не ви дава право да командвате. Той само ви налага задължението да живеете така живота си, че другите да могат да получават вашите заповеди, без да бъдат унижавани.
Даг Хамаршелд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9