Цитати на тема "Прием" - страница 10
Радвай се, най-благородна от всички Родителко на единородния Син Божий, Приснодево Марие, Която разтваряш обятията на милостта за всички, та от светостта Ти да приемем всички благодат.
Приеми, Всеблагословена, молитвите ни, които изричаме пред Теб с осквернени уста, и моли за нас възлюбения Си Син, та по Неговото пресвято благоволение да се удостоим след този живот да Те видим в Царството Божие с Отеца, Сина и Светия Дух през всички векове. АМИН!
Димитрий Ростовски
Дон Хуан постоянно ме закачаше за това мое "търсене на любов". Той никога не забрави простосърдечния отговор, който му дадох веднъж, когато ме запита към какво активно се стремя в живота. Много ловко ме бе насочил към това да приема, че нямам ясна цел, и избухна в смях, когато му казах, че търся любов.Попитах го дали магьосниците могат да хипнотизират хора чрез втренчване. Той се изкиска тихичко и каза, че в случая повече ме вълнува дали аз бих могъл да хипнотизирам някоя женичка чрез втренчване, независимо от факта, че очите ми са фиксирани върху света в търсене на любов. После добави най-сериозно, че "защитният клапан" на магьосниците е в това, че до момента, когато очите им действително се фокусират върху намерението, те вече нямат желание да хипнотизират когото и да било.
Карлос Кастанеда
...Няма да приема хора, които направиха максимално възможното за затваряне на от Първи до Четвърти блок, сега да ми четат декларации в парламента за това как ние не сме правили достатъчно за спасяването на Трети и Четвърти блок. Имам предвид Иван Костов и групата на ДСБ. Точно тези, които подписваха меморандума 1999 година, да ми говорят сега за някакви стратегии пак, за някакви измислени неща, които те зачертаха преди повече от седем години, просто нямат право да си отварят устите. Трябва да мълчат, когато става дума за атомна енергетика в България и да стоят с наведена глава. Извинявайте, че съм толкова рязък, но...
Румен Овчаров