Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сянка" - страница 5
... щастието често е само сянка на вода.
Теофил Готие
Понякога сенките от предишния му живот падат, растат и правят черни дните му.
Уилям Тревър
Всички обекти имаха сянка; сянката послужи като доказателство, че предметът съществува.
Фин
Планираната държавна икономика е могъщо дърво с буйна корона, но в сянката на тази корона нищо не расте.
Харолд Макмилан
За първи път в живота си се почувствах като мъж сам по себе си - не като момче, живеещо в сянката на баща ми.
Хауърд Хюз
Таланти, които не се използват, са като слънчев часовник на сянка.
Бенджамин Франклин
Сянката на подозрението се бои най-много от слънчевата светлина.
Борис Крутиер
В тъмни времена е трудно да останеш в сянка.
Генадий Малкин
Нищото е сянката на Бога.
Николас Гомес-Давила
Сянката на прозореца падна върху него. И той се скри в нея.
Станислав Йежи Лец
Внимавай - когато славата ти хвърля блясък, твоите врагове имат предимство - дебнат в сянка.
Станислав Йежи Лец
Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво.
Уорън Бъфет
Историята ни следва по петите, преследвайки ни подобно на нашите сенки, подобно на смъртта.
Майкъл Маршал Смит
Нямам къща само сянка. Но винаги, когато имате нужда от сянка, сянката ми е ваша.
Малкълм Лоури
Най-доброто обучение на човека е със сянката му. Трябва да се бориш със сянката си.
Мануел Ривас
Копнея за всичко, което загубих, а старицата на вещиците ми казва, че сенките, които си отиват, винаги се връщат.
Мария Полидури
Как горяха онези огньове, които вече ги няма, как времето се влоши, как сянката на чайката изчезна безследно. Беше ли краят на сезон, краят на живота? Толкова ли отдавна е било, че изглежда, че никога не е било? Какво е това в нас, което живее в миналото и копнее за бъдещето, или живее в бъдещето и копнее за миналото?
Марк Странд
Фокусирането върху проблемите ви само ги подхранва, като им дава по-дълбоки корени в душата ви. Единственият начин да ги изкорените е да се съсредоточите върху нещо, което може да бъде постигнато. Дори и най-малката победа може да прогони сенките на страха.
Марк Чевертън
Знаете как да превърнете страха в енергия... Вие сте в състояние да се изправите срещу дори човек без сянка. Защото горе-долу това ми се случи. Нямам последователност, празен съм, нямам нищо вътре в себе си.
Мелания Мадзуко
Синът й следваше всяка стъпка на баща си като сянка; те бяха неразделни. Може би затова синът й беше толкова ядосан, когато баща му почина. Беше изгубил сянката си на тази земя и беше оставен да гори под палещото слънце.
Мери Лин Брахт
Тъмнината беше красиво нещо. Целувката на сянка. Ласка нежна като лунна светлина.
Мери Пиърсън
В крайна сметка майчинството се превърна в основната цел на жената, а женствеността, любовта към мъжа, създаването на двойка - всичко това е изтласкано в сянката на майчинството, всичко това става като че ли второстепенно.
Анатолий Некрасов
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9