Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сянка" - страница 4
Вярвам, че в сянката на ежедневието се крие сияние. И неща, които витаят в периферията на нашето виждане. Ако това е магия, значи вярвам в нея.
Наташа Мостърт
Но когато тръгнем да разберем някой вътре? Това пътуване ли свършва? Дали душата е място на фактите? Или предполагаемите факти са само измамни сенки на нашите истории?
Паскал Мерсие
Едно от най-трудните неща, които някога е правил, е да се отклони и да я остави да стои в сенките.
Рейчъл Гибсън
Съвременният Аз трябва да се изправи срещу сянката на високомерието.
Ричард Тарнас
Колко меланхолично нещо е успехът. Докато провалът вдъхновява човека, постижението чете тъжния прозаичен урок, че цялата ни слава "са сенки, а не съществени неща". Наистина е казал говорещият, "разочарованието е солта на живота" - лечебна горчивина, която укрепва ума за ново усилие и дава двойна стойност на наградата.
Ричард Франсис Бъртън
По-старите книги бяха доста лекомислени. Но мисля, че повечето от романите ми завършват с дълбока нотка на песимизъм. Сянката сякаш се затваря. Крайният извод не е, че животът е прекрасен и всичко е светло и весело в градината.
Рут Прауър Джабвала
Без собствената си... борба за освобождение, Украйна не може да има нито свобода, нито каквато и да е сянка на демокрацията.
Степан Бандера
Обърнете се към светлината. Не се страхувайте от сянката, която създава.
Тед Декър
Правя композиция с бяло и черно и правя корекции, когато бялото се е превърнало в хартия, а черното в сянка.
Хуан Грис
Миналото е също толкова безсилно да помрачи настоящия момент, колкото и сянка, която да достигне нагоре и да влачи надолу формата, която я хвърля.
Гай Финли
Както и да е, лудост и гений. Те са обезпокоените приятели на човешкото състояние. Бони и Клайд, Телма и Луиз, содата за хляб и оцетът. Лудостта просто върви покрай брилянта като някаква зловеща, настойчива сянка.
Деб Калети
Денят през 2004 г., когато рентгенологът ми каза, че имам инвазивен рак, тръгнах по коридора на болницата, търсейки телефон, за да се обадя на съпруга си, и почти виждах как страхът идва към мен като голяма черна сянка.
Джералдин Брукс
Времето е само сянка на света на фона на Вечността.
Джеръм К. Джеръм
Всички герои са Христови сенки.
Джон Пайпър
Обикновеният човек хвърля сянка по начин, който не съвсем разбираме. Гениалният човек хвърля светлина.
Джордж Стайнър
Светлината в сърцето има интересно явление. Когато погледнете този свят от тук, сега, светлината има сенки, защото светлината идва от източник. Но същата светлина в сърцето, която прекарах толкова много време в гледане, както и другите хора, няма сянка, защото сякаш светлината идва отвсякъде.
Друнвало Мелхизедек
Мечтите са сенки, хвърлени от истината, блестяща върху най-тъмните ни тайни.
Елизабет Чандлър
Каквото и да чуя за родителите си, за семейството си, каквото и да чета, факт е, че съм абсолютно горд, че съм Тръмп. Известно време се тревожех, че през целия си живот някак си съм под сянката на родителите си, но не е лоша сянка под която да бъдем.
Иванка Тръмп
Разчупете леда или издърпайте това, което живее в полумрака, в пълната светлина на речта - това, което се случва, е същото: това, което сега се вижда и сега се схваща, не е в своята яснота сянката, която е била.
Йенс Петер Якобсен
През собствената си сянка не можеш да прескочиш.
Самюъл Тейлър Колридж
Философия, недокосната от сенките на стената, може да доведе само до стерилна утопия.
Майкъл Сандел
Когато любовта влезе в сцената, способността да се видят неща, които преди това са останали в сенките, се изостря. Но в същото време рязкостта да се види това, което вече е известно, отслабва.
Олга Токарчук
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9