Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сянка"
Аз нямам нужда от приятели, които повтарят всеки мой жест: това прави много по-добре моята сянка.
Плутарх
Дори и косъмът има своята сянка.
Публий Сир
Този, който носи светлина в живота на другите хора, и сам не оставя в сянка.
Джеймс Матю Бари
Измервайте висотата на вашият ум по величието на хвърлените сенки.
Робърт Браунинг
Някой днес седи на сянка, защото някой отдавна е засадил дърво.
Уорън Бъфет
Градините не са направени с припяване: "О, колко са красиви" и седене на сянка.
Ръдиард Киплинг
Много отдавана взех решение да не се движа в ничия сянка. Дали ще се проваля или ще успея, ще съм го направила както аз го вярвам.
Уитни Хюстън
Литературата във всичките и видове - нищо по различно от сянката на един добър разговор.
Робърт Луис Стивънсън
И най-тънкият косъм има своята сянка.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Сигурен лек срещу морска болест е да си седите под сянката на някое дърво.
Спайк Милиган
Маниерите са като сянка на добродетелите; те са незабавна проява на онези качества, които нашите съграждани толкова обичат и уважават.
Сидни Смит
Старите грехове имат дълги сенки.
Агата Кристи
Любовта, която желае да бъде само духовна, става сянката, а ако тя е лишена от духовно начало, то тя става пошла.
Хенрик Сенкевич
Да се изобразява единствено хубавото, светлото, радостното в човешката природа, означава да се скрива истината. Не може да се изобрази светлината без сенки.
Иван Гончаров
Бъдещето, както е известно, хвърля сянка си много преди да дойде.
Анна Ахматова
За един неискрен човек цялата вселена изглежда измамна - тя не е осезаема, тя се превръща в нищо под ръцете му. И самият той, доколкото се показва в лъжлива светлина, се превръща в сянка или престава изобщо да съществува.
Натаниел Хоторн
Какво би направило доброто, ако го нямаше злото? На какво би приличала Земята, ако всички сенки изчезнат?
Михаил Булгаков
Всичко, включително и лъжата служи на истината. Сенките не гасят слънцето.
Франц Кафка
Дървото не може да расте в сенките на родителите си.
Октавия Е. Бътлър
Видимото ме изтощава. Разтворен съм в сянка.
Теодор Рьотке
Тъмната сянка, която сякаш виждаме в далечината, всъщност не е планина отпред, а сянката на планината отзад - сянка от миналото, хвърлена напред в нашето бъдеще. Това е тъмна утайка от исторически сектантство. Можем да го оставим зад нас, ако желаем.
Дейвид Тримбъл
Поезията е сянката, хвърлена от нашите въображения на уличното осветление.
Лорънс Ферлингети
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9