Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подарък" - страница 9
Когато прототип-нова инициатива-не работи, ние сме изправени пред две алтернативи: едната е да се занимаваме с реалността, а другата е да съберем подаръка, който току-що ни е дала, знанието за това, което трябва да се коригира.
Елиаху М. Голдрат
Любовта е рядко и ценно нещо и не можете да изберете нейния обект. Просто обикаляте, за да се закачате за всички най-малко удобни неща-и ако единственото препятствие по пътя ви е малко допълнителна работа, това е прекрасният подарък точно там.
Елиф Батуман
Не забравяйте, че не самият подарък е скъп, а кой и как го дава.
Ендре Люн Ериксен
На уморените ви очи нося визия за един различен свят, толкова нов, чист и свеж, че ще забравите болката и скръбта, които сте виждали преди. И все пак това видение трябва да споделите с всички, които виждате, защото в противен случай няма да го видите. Да дадеш този подарък е как да го направиш твой.
Ернесто Ортиз
При него има толкова таланти, че, изглежда, при неговото раждане феите са се били в люлката за правото си да връчат своя подарък. (За Жан Кокто)
Жан Маре
Дружбата се държи не на подаръци, а на обещания.
Жорж Масон
Баща ми беше аспирант по физика и майка ми го забеляза в университета, винаги носещ несъответстващи чорапи. Искаше да знае дали това е моден избор над нейната станция или белегът на някой с по-важни неща в ума му. Един ден тя се приближи и му подари подарък - кутия със сто еднакви чорапи. Той нямаше представа коя е тя. Те се ожениха в рамките на една година.
Илан Мастаи
Характера на даряващия е по-добре да се определя по способа за представяне на подаръците, отколкото от естеството на самите подаръци.
Йохан Лаватер
Ако природата ви е надарила с две Х хромозоми, приемете го като уникален подарък. Да си жена е просто благословия от небето!
Кара Кинг
Най-големият подарък, който можеш да дадеш на друг човек, е силата.
Каролайн Мис
Хората идват в живота ни без нашите предложения и остават без нашата покана. Те ни дават знания, които не търсим, подаръци, които не искаме. Но ние все пак се нуждаем от тях.
Карън Енгелман
Тези, които не чакат подаръци от случайността, завладяват съдбата.
Клайв Къслър
Важно е не вниманието, а колко струва подаръка.
Кристофър Бъкли
И нестабилното детство те кара да цениш спокойствието и да не жадуваш за вълнение. Да прекарате един съботен следобед в избърсване на пода в кухнята, докато слушате опера по радиото, и да отидете тази вечер в индийски ресторант с приятел и да се приберете вкъщи до девет часа - това е достатъчно. Те са подаръци.
Къртис Ситенфелд
Направете подаръците смислени, като отделите време в създаването им, независимо дали печете и готвене, или в правене на изкуства и занаяти. Всичко това ще има повече значение за даващия и приемащия.
Лидия Матичио Бастианич
Той целуна там, където се докоснах, точно под ключицата ми, там, където всичките ми чувства бяха уловени. Вярвах, че тя ми го е изпратила като подарък, за да ми помогне.
Лили Кинг
Миналото е история. Бъдещето е мистерия. Настоящето е подарък.
Лиса Ангър
Времето е валутата - най-ценната валута, която имаме сега. И хората, които ви отделят времето си, са толкова невероятни. Те също не трябва да харесват вашата книга. Това е напълно отделен подарък.
Лорън Гроф
Джими Картър не е обичан в Израел и въпреки това никой американски президент не им даде по-голям подарък от Джими Картър с мир с Египет и възможността да сключат мир с палестинците.
Лорънс Райт
Разбира се, английският е много мощен език, език на колонизатора и подарък за писател. Английският е унищожил и изсмукал езиците на други култури - неговата жестокост е жизнеността му.
Луиз Ърдрич
Да бъдеш смесена кръв е чудесен подарък за писател. Имам един крак върху племенни земи и един крак в живота на средната класа.
Луиз Ърдрич
Трябва да забравите какво ви е казало обществото за живота и очакванията и не позволявайте на никого да ви кара да се преструвате. Достатъчен си, точно такъв какъвто си - чуваш ли ме? Имате много подаръци. Много, много подаръци.
Мади Доусън
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)