Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миг" - страница 4
Не вярвайте, че човек расте. Не: той се ражда внезапно - една дума за миг прониква в сърцето му до нов пулс. Една сцена може да го хвърли от тавана на детството до здравината на пътя.
Гасан Канафани
Интуитивното разпознаване на мига, следователно реалността... е най-висшият акт на мъдростта.
Д. Т. Судзуки
В един момент всичко може да се промени и в един миг можете да промените всичко.
Даниел Уолъс
В тишината тя усети как миналото и настоящето се променят и смесват, но това беше мираж. Нямаше начин да утеши изгубеното момче, което беше тогава. Но тя имаше порасналия мъж. Тя го държеше в ръцете си и за кратък миг на каприз си представяше, че никога, никога няма да го пусне.
Дж. Р. Уорд
Помислете за мен и аз ще бъда с вас, защото се обичахме един друг само за миг, но завинаги.
Александър Куприн
Почти сякаш всеки миг е нашият последен и първи. Ние винаги умираме и винаги се прераждаме. И това е живот.
Джонатан Уийнър
Историята на човечеството е непрестанна борба между идеи и интереси; за миг побеждават последните, но най-дълго първите.
Емилио Кастелар
Милиони и милиони години все още не биха ми дали половин достатъчно време да опиша онзи мъничък миг от цялата вечност, когато ме прегърнете и аз ще обвия ръцете си около вас.
Жак Превер
Любовното удоволствие трае само миг; любовната скръб продължава цял живот.
Жан-Пиер Флориан
Прекарахме живота си по наше усмотрение, опитвайки се да съберем на едно място в един и същи миг лъч светлина и свободна пейка.
Самюъл Бекет
Адът е тук и сега. Раят също. Престани да се плашиш от ада и да мечтаеш за рая, защото и едното, и другото е заложено в настоящия миг. Всеки път, когато се влюбим, се въздигаме в рая. Всеки път, когато мразим, завиждаме или се опълчваме срещу някого, падаме право в адския огън.
Елиф Шафак
Има толкова видове любов, колкото и мигове във времето.
Джейн Остин
Да бъдеш на ръба – това е страхотно. Най-добре работиш в онзи миг, когато поемаш риск, когато загърбиш топлото и уютното и се намираш някъде по средата на пътя.
Дани Де Вито
Животът е болест и смъртта започва с раждането. Всяко поемане на дъх, всеки удар на сърцето е вече миг от умирането.
Ерих Мария Ремарк
Най-страшното е времето. Мигът, чрез който живеем и който въпреки всичко не ни принадлежи.
Ерих Мария Ремарк
Най-вероятно има два вида хора: за гениално безсмъртие в един миг, и за обикновените - по дължина на живота.
Михаил Пришвин
Щастието няма нито миналото, нито бъдеще, а има само настояще, което трае само миг.
Анна Герман
Успехът се постига с постоянен труд и постоянно внимание. Ние трябва да се борим за него, нито за миг да не се колебаем и да не отстъпваме нито крачка.
Уилям Дженингс Брайън
Миговете са неповторими - те не могат да се повторят, нито да се разделят с другите.
Хайнрих Бьол
Безмълвен жест може за един миг да съобщи повече, отколкото минута диалог.
Шон Конъри
Главното откритие, което направих за себе си: има само един миг между миналото и бъдещето и е нужно максимално да се наслаждаваш на настоящият момент. Да, в това е предизвикателството! Но веднъж спрял се и осъзнал, че ти живееш именно тук и сега е най-прекрасното, което може да бъде. Старая се да правя колкото може повече такива спирания.
Бен Стилър
Колко измамно щастие за миг. Колко съблазнителна скръб от векове.
Жан Кокто
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9