Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миг" - страница 2
Целият живот на слава си струва един миг на болка. Луи си помисли: Пусни го.
Лаура Хиленбранд
Мигът на предателството е най-лошият, мигът, когато разбираш без сянка на съмнение, че са те предали, че някой до такава степен ти желае злото.
Маргарет Атууд
Нашите най-велики мигове – както за добро, така и за зло – са, когато правим неща, които най-малко сме очаквали от себе си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Щастието не идва в живота ви с фанфари... Най-красивите неща, които даряват истинско щастие пристъпват тихо на пръсти и чакат мига, в който ще ги забележите.
Одри Хепбърн
Понякога не придавате значение на нито един миг и тогава се оказва, че е определил целия период от живота ви.
Анди Уорхол
Щастието е миг, навика е вечност.
Андре Мороа
Най-великите ни изживявания са нашите най-тихи мигове.
Фридрих Ницше
Аз съм клоун, клоун, колекционираш мигове.
Хайнрих Бьол
Животът е кратък, даже и да доживееш до деведесет. Живей на пълни обороти - ето това мисля. Цени всеки миг, всеки час, всеки ден, понеже няма да успееш и да мигнеш с очи, когато всичко приключи. Абсолютно уверен съм, че за повечето хора смъртта настъпва неочаквано.
Брус Уилис
Всеки миг наслаждение е дар на боговете.
Клод Адриан Хелвеций
Ценете всички свои щастливи мигове: те правят добра възглавница за старостта.
Кристофър Морли
Всеки миг е момент на решение и всеки момент ни насочва неумолимо в посоката на остатъка от живота си.
Мери Балоу
Както всяка капка съдържа вкус на океан, така всеки миг съдържа вкус на вечност.
Нисаргадатта Махарадж
Не, обяснение не е необходимо - само възклицание, чудно сърце, събудено, изненадано, усещайки мистерията на живота всеки миг. Тогава и едва тогава знаете каква е истината. И истината освобождава.
Ошо
Сега знам, че нещата, на които винаги съм смятала, че мога да разчитам, могат да се сринат за миг. Благодарение на любовта, която ми беше показана, сега знам какво означава да бъда "обичана". Сега знам, че нито един дъх не трябва да се приема за даденост.
Ребека Уелс
Този човек покори света! Какво направи?" Философът отговори без миг колебание: "Победих нуждата да завладея света.
Стивън Пресфийлд
Човек се показва за миг като на снимка, но по-ясно и на заден план нещо, което е по-голямо от сянката му.
Тумас Транстрьомер
Всеки миг, наречен "сега", винаги е пълен с възможности.
Чайна Миевил
Мисля, че сега да бъдеш свободен не е да бъдеш могъщ, богат, добре гледан или без задължение, а да можеш да обичаш. Да обичаш някой друг достатъчно, за да забравиш за себе си дори за един миг, означава да си свободен.
Джанет Уинтерсън
Единственото, което може да бъде по-трагично, от това да не видиш, как се сбъдва твоята мечта е да видиш, как тя се сбъдва за кратък миг.
Джонатан Тропър
Тези груби скици, които се раждат в един миг в разгара на вдъхновението, изразяват идеята на своя автор с няколко щриха, докато от друга страна прекалено много усилия и старание понякога отнемат жизнеността и силите на онези, които никога не знаят кога да спрат.
Джорджо Вазари
В крайна сметка, изкушението да спрем да бъдем себе си, дори и за кратък миг, е много голямо.
Дона Тарт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща