Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Миг"
Поезията е паметник, в който са запечатани най-добрите и най-щастливите мигове на най-добрите и най-щастливите умове.
Пърси Шели
Дайте на човека всичко, което желае, и той в същия миг ще почувства, че това всичко не е всичко.
Имануел Кант
Никога не се страхувайте от миговете - така пее гласът на вечността.
Рабиндранат Тагор
Мигът на осъзнаване на собствената бездарност - това е проблясък на гения.
Станислав Йежи Лец
Само трябва да помислите, че сте загубили, и точно в този миг започва поражението.
Кобо Абе
Който владее мига, владее живота.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Погрешно е да се мисли, че любовта идва от дългото общение и упоритото ухажване. Любовта е рожба на духовния афинитет и ако този афинитет не бъде създаден в един миг, той няма да бъде създаден с години или дори поколения.
Джубран Халил Джубран
Няма обичайни мигове!
Дан Милман
Животът не се състои от крайпътни камъни, а от мигове.
Роуз Кенеди
В природата коренът се намира във влагам, върха - при слънцето и растението се формира от една неудовлетвореност към друга... Да се живее - означава всеки миг да се изпитва в това недостатък: да се изменя, за да се достигне нещо, - и така преминавайки в състояние на някаква си недостатъчност.
Пол Валери
Любовта е сила, по-страшна от всяка друга. Тя е невидима - не може да бъде видяна или измерена, но е достатъчно мощна, за да ви преобрази за миг и да ви предложи повече радост, отколкото би могло да има материално притежание.
Барбара де Анджелис
Понякога е нужен само миг, за да забравиш живота, а понякога не достига живот, за да забравиш миг.
Джим Морисън
Поглеждайки красива жена, не мога да не се влюбя в нея, аз съм луд за нея. Това е като гръмотевична буря и продължава точно толкова: един миг.
Жул Ренар
Хората едва ли изобщо разбират, че можем да отрежем всяко нещо от живота си, по всяко време, само в един миг.
Карлос Кастанеда
Когато обичаш човека и не се чувстваш любим, всичко те оскърбява – и всеки миг чувстваш болка и едва ли не унижение.
Ан дьо Стал
Десет дълги пътувания около слънцето, откакто за последно видях тази усмивка, но само радост и благодарност, че в един малък свят в необятността, за няколко мига в необятното време, бяхме едно цяло.
Ан Друян
Детството, в най-добрия си случай, е непрекъснато приключение, в истинския смисъл на тази свръхоблагаема дума: отпътуване към безкрайни земи, които може да са възникнали в мига, преди да ги погледнете за първи път.
Майкъл Шейбон
Аз съм мъж, който се влюбва толкова лесно и с такова безразсъдно несъобразяване с последиците от моите действия, че от първия миг на сключване на брак ставам, почти по дефиниция, прелюбодеец.
Майкъл Шейбон
Целият резултат от продължителния труд не се консумира често и се наслаждава за миг; резултатът обикновено трае определен период от време. След това трябва да възприемем капитала като прогресивно неинвестиран.
Уилям Стенли Джевънс
Вдишай, издишай... Знай, че всеки миг може да бъде токова съвършен, колкото искаш.
Шанън Лето
Благодарен съм за всеки миг.
Ал Грийн
Мигове на доброта и помирение си заслужава, дори ако раздялата трябва да дойде рано или късно.
Алис Мънро
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9