Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Постижение" - страница 2
Постиженията на родителя не се спускат в кръвта на неговите деца, нито напредъкът на човека се счита за физическа мутация на вида.
Адам Фергюсън
Аз не съм от типа, който ще крещи за постиженията си от покривите.
Айшвария Рай
Ако има усилия, винаги има постижение.
Джигоро Кано
За мен мисля, че най-големите постижения на науката са да позволят на човечеството да осъзнае, че нашият свят е разбираем. Чрез науката, рационалното мислене можем да разберем как работи Вселената.
Джим Ал-Халили
Постиженията на човек в живота са кумулативният ефект от вниманието му към детайла.
Джон Фостър Дълес
Аз разбирам напълно, че нито един успех или постижение не може да бъде трайно, ако не се гради на истината и справедливостта, и затова няма да се ангажирам с никакви сделки, които не носят полза на всички участници в тях.
Наполеон Хил
Голямото постижение на католическата църква е хармонизирането и цивилизоването на първичните импулси на обикновените невежи хора.
Кенет Кларк
Изкуството е символ на двете най-благородни човешки постижения – да градиш и да страниш от разрушението.
Ивлин Уо
Всяка жена знае, че независимо от всички други нейни постижения, тя е провал, ако не е красива.
Джърмейн Гриър
Получих първата си награда за житейски постижения преди години и бях много развълнуван, но след това получих усещането за: Е, може ли човек да получи втора награда за цял живот?
Майкъл Палин
Какво необикновено постижение за цивилизацията: да разработим единствената диета, която надеждно разболява хората!
Майкъл Полан
Образът на себе си поставя границите на индивидуалните постижения.
Максуел Малц
Благополучието не може да съществува само в собствената ви глава. Благополучието е комбинация от това да се чувствате добре, както и да имате смисъл, добри взаимоотношения и постижения.
Мартин Селигман
Голямо постижение на ранните химици - с грубите експериментални техники, които са налични и с винаги удивителната сила на човешкия разум (колкото мощен тогава, както и сега), беше да открият това свеждане на света до неговите компоненти, химическите елементи. Подобна редукция не разрушава нейния чар, а добавя разбиране към усещането и това разбиране само задълбочава нашата радост.
Питър Аткинс
Производителността никога не е случайност. Винаги е резултат от ангажимент към върхови постижения, интелигентно планиране и целенасочени усилия.
Пол Майер
Да се събуждаш щастлив е най-голямото постижение в живота.
Ричард Олдингтън
Изчезването на расовото съзнание между мюсюлманите е едно от изключителните постижения на исляма и в съвременния свят има, както се случва, плачеща нужда от разпространението на тази ислямска добродетел.
Арнолд Джозеф Тойнби
Идеите, които сега се приемат за брилянтни иновации и постижения, всъщност са просто възраждане на древни грешки и допълнително доказателство за изречението, че тези, които не са запознати с миналото, са осъдени да го повтарят.
Хенри Хазлит
Не можете да сравнявате вашите спортни постижения с важността на децата и да им дадете безопасна среда, в която да растат и да се радват на живота.
Щефи Граф
Но първото, което широката общественост научи за откритието, беше новината за унищожаването на Хирошима от атомната бомба. Великолепно постижение на науката и технологиите се превърна в зло. Науката се идентифицира със смъртта и унищожението.
Юзеф Ротблат
Никсън имаше някои големи постижения във външните работи. Те ще бъдат запомнени. Но един президент вероятно ще бъде запомнен с едно нещо, а Уотъргейт ще оглави списъка на Никсън, предполагам.
Боб Удуърд
Историята понякога възпроизвежда на дълги години същите комбинации от обстоятелства, които генерират големи постижения. Но нищо никога не се повтаря по абсолютно същия начин.
Валерио Масимо Манфреди
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9