Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Управление" - страница 9
- Управлението е изкуство и ние се опитваме да го преподаваме като наука. Не може да работи, не работи и няма да работи.
Елиаху М. Голдрат
Докато проповядваме срещу всякакъв вид управление и искаме пълна свобода, ние трябва да подкрепяме всички борби за частична свобода, защото сме убедени, че човек се учи чрез борба.
Ерико Малатеста
Глобалното управление е само евфемизъм за глобалното правителство.
Жак Атали
Политиката не е осъществяване на власт. Политиката трябва да определя сама себе си като особен образ на действия, използван от съответстващ субект или подлежащ на управление на особена рационалност. Именно политическите отношения позволяват да се помисли за политическият субект, а не обратното.
Жак Рансиер
Държавата е упражняването на суверенната власт на доброто управление и на много семейства, които са в тяхно владение.
Жан Боден
Правата и свободите на човека ни защитават от произволното управление.
Жан Тирол
Бях научена, че разделянето между религията и политиката се е случило през Просвещението. Но имаше хора, които се опитаха да създадат светска връзка с управлението преди 2000 години и тези хора бяха евреите.
Илейн Пейджълс
Главното в управлението е любовта. Ако вие не завоювате симпатията на хората, вие не можете нищо да продадете.
Ингвар Кампрад
Управлението на силата на избор, с всичките му творчески и духовни последици, е същността на човешкия опит. Всички духовни учения са насочени към това да ни вдъхновят да признаем, че силата да правим избор е динамиката, която превръща нашите духове в материя, нашите думи в плът. Изборът е самият процес на създаване.
Каролайн Мис
При управлението на приоритетите можете да бъдете реактивни, адаптивни или проактивни.
Кийт Ейбрахам
Демократичното управление предполага дискусия, но може да бъде ефективно само в този случай, когато е способно да накара хората да замълчат.
Клемент Атли
Винаги съм вярвал, че недоверието и враждебността, които инстинктивно изпитваме, когато всичко е странно и необичайно, е мощно средство за управление на хората.
Крейг Ръсел
Не мога да стоя само да седя тук и да не правя нищо. Не можете да разрешите проблем чрез дистанционно управление.
Лайза Скоталайн
Основният проблем със системите за управление на ефективността днес е, че те са се превърнали в заместители на жизненоважния акт на действителното управление на хората.
Ласло Бок
През цялата ни история сме били тествани, когато става дума за институциите на нашата демокрация. И слава Богу, нашите предци са били достатъчно умни, за да създадат правителство на контрол и баланс, за да гарантират, че властта не може да бъде централизирана в нито един клон на управлението. И тези институции са се доказали.
Леон Панета
Има много неща, които не знаеш, Сам. Има много неща, които не ти казвам. Аз знам кой съм. Знам какво правя и какво съм за това място. Знам какво съм за теб и колко зависиш от мен. Може да си символът и може да си този, към когото всички се обръщат, когато нещо се обърка, и ти си големият гад, но аз съм човекът, който върши ежедневната работа по управление на нещата. Така че не правя това за себе си.
Майкъл Грант
Риск мениджъри и инвестиционни банкери и всъщност всички видове инвеститори поеха по-голям риск, отколкото очакваха. Така че имаше провал в управлението на риска. Имаше неуспех да се признае колко голям риск има в някои от тези ценни книжа, които хората купуваха.
Робърт Енгъл
Третият приоритет в концепцията ми за управление е подобряване на връзката "бизнес–университет".
Антоанета Василева
Едно добро управление трябва да се стреми да създаде еднакви условия и възможности за всестранно развитие на отделната личност.
Тодор Влайков
За да може едно управление да се смята за добро, то трябва да бъде почтено и справедливо, мъдро и умно, съобразително, тактично и предвидливо.
Тодор Влайков
Демокрацията е повече от форма на управление – това е преди всичко начин на съвместен живот, на общо споделен опит.
Джон Дюи
Очевидно е, че от 1924 до 1953 г. страната, ръководена тогава от Сталин, се превърна от аграрна в индустриална... Управлението на Сталин определено имаше положителни страни. Те обаче са постигнати на твърде висока цена. Имаше репресии. Това е факт. От тях пострадаха милиони наши съграждани. И този начин на управление на държавата, постигане на резултати е недопустим. Невъзможно е... Разбира се, през този период се сблъскахме не просто с култ към личността, а с масови престъпления срещу собствения си народ. Това също е факт. И не трябва да забравяме за това.
Владимир Путин
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)