Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Телевизия" - страница 8
Не мога да гледам много телевизия, главно защото съм зает с работа. И почти се опитвам да не гледам много телевизия изобщо, дори американска телевизия, докато не свърша с един сезон, защото нещата започват да се промъкват в главата ми иначе.
Шонда Раймс
В определен момент, когато гледаш репортаж по телевизията за война, се зараждат мисли: това истина ли е или...
Бари Левинсън
Толкова пътища се отварят пред нас, когато пораснем, но колко от тях всъщност решаваме да стъпим? За какво отделяме свободното си време? Гледане на телевизия.
Белинда Джоунс
Нова година никога не е била истински празник за мен. Няма подаръци, няма празник, просто... лоша телевизия.
Бентли Литъл
Ако гледате деца да гледат нещо по телевизията, дори нещо, което е произведено за тях и се предполага, че е смешно, това, което ще забележите е, че те не се смеят.
Бил Козби
Аз не съм "избраният". Аз съм само един от многото, които са получили подаръци. Мога да пиша. Мога да се снимам по телевизията. Затова се опитвам да използвам подаръците по положителен начин. И вярвам, че всичко е насочено. И затова съм тук на планетата.
Бил О'Райли
Телевизията улавя ума, но не го освобождава. Добрата книга веднага стимулира и освобождава ума.
Бруно Бетелхайм
Далеч по-лесно е да ни забавлявате от риалити телевизия, отколкото да участвате в нашата собствена реалност.
Брус Липтън
Мрежата приличаше много на телевизията, още едно бивше чудо на епохата. Мрежата беше огромно стъклено огледало. Тя отразяваше това, което беше показано. Предимно човешка баналност.
Брус Стърлинг
За да станете известни, нужно е четиридесет години да се занимавате с живопис, или двадесет години да пишете бестселъри, или десет години да играете главни роли в театъра, или пет години блясък в киното, или в течение на месец ежедневно да четете по телевизията кулинарни рецепти.
Веслав Брудзински
Докато телевизията е добър слуга, тя е лош господар. Тя може да погълне огромни количества от живота ни, без много щастие.
Гретхен Рубин
Гледането на телевизия е приветливо: споделяте опит, можете да коментирате действието тук и там за малко разговор... това е начин да покажете на някого, че искате неговата или нейната компания, и да се включите в скромен, приятен, неизискващ начин.
Гретхен Рубин
Докато някои по-пасивни форми на свободното време, като гледане на телевизия или сърфиране в Интернет, са забавни в краткосрочен план, с течение на времето те не предлагат почти същото щастие като по-предизвикателните дейности.
Гретхен Рубин
Повечето от нас не осъзнават, че голяма част от това, което четем във вестниците или виждаме по телевизията, първо се филтрира от компании за изследване на общественото мнение.
Даниел Естулин
Винаги гледам късна и късна програма по телевизията и това не ме направи по-умен. Може би трябва да спиш, когато я гледаш.
Даниел Кийс
Електронната култура създаде бездушни заместители на свързващите ритуали - телевизията замени племенните легенди, разказани от огъня; "бърза храна", консумирана в разсейване, заменя мястото на споделеното хранене. Заменихме материята с Mater (женски принцип), парите с майчиното мляко, предметите с емоционални връзки.
Даниел Пинчбек
По телевизията считат, че главното е рекламата, а не това, което показват в почивките между рекламните блокове.
Дейвид Линч
Някои вярват, че ФБР има тези феноменални възможности за достъп до всяка информация по всяко време - че можем да получим това, което искаме, когато го искаме, като превключим някакъв ключ. Възможно е да е вярно във филмите или по телевизията. Това просто не е така в реалния живот.
Джеймс Коми
Идеята да се появя пред публика или на телевизия на живо ме ужасява.
Джейн Фалън
В морето има по-малко мистерия, отколкото в сладка вода. Ако погледнете телевизията, има много документални филми за китове, за коралови рифове, дълбоките океански окопи. Има много неща. Но щом потърсите нещо за прясна вода, информацията е много схематична.
Джереми Уейд
Въпросът за океаните е, че има предимството от чистотата на водата. Можете да видите какво се случва там, но много прясна вода е мътна. Просто не можете да видите какво има и мисля, че поради тази причина реките не са се появявали толкова много по телевизията за дивата природа.
Джереми Уейд
Бях влюбен в HTML и бях сигурен, че целият свят е на път да го научи, въвеждайки нова ера на "направи си сам" медии, свободно изразяване, мир и демокрация и човешки права по целия свят. Тази част не се получи толкова добре, въпреки че децата предпочитат YouTube пред телевизията, така че това е нещо.
Джефри Зелдман
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9