Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брой" - страница 5
Моите приоритети се сменяха, преди да се роди Ади, но след това те се промениха изцяло. Аз вече не се броя – дъщеря ми сякаш ме притежава.
Ким Бейсингър
Сам си носиш тази крехка конструкция, наречена собствен живот, а заплахите нямат брой.
Симон дьо Бовоар
Трябва да се отдаде дължимото на И. В. Сталин: когато започна войната, той не упрекна никого за липсата на необходимия брой най-нов тип танкове, самолети и друга бойна техника, тъй като знаеше, че за несвоевременното решаване на тези въпроси най-вече си е виновен самият той и най-близкото му обкръжение.
Георгий Жуков
Трябва да помислиш и за родителите си, чиито радостни надежди доста ще пострадат, ако си толкова далече от тях. Разбира се, това не трябва да нарушава жизнените ти планове. Та нали родителската любов е най-безкористното от всички чувства. Но ако твоите жизнени планове биха могли хармонично да се съчетаят с родителските надежди, то това би ми доставило най-голямата от всички радости, чийто брой доста намалява с годините.
Хайнрих Маркс
Вашата годишнина е празнично събитие не само във вашето семейство, но и за всички ваши фенове. Вашата работа е почитана от голям брой руснаци. Обичани сте за неуморния си творчески труд и за яркия си и щедър талант, както и за искрената отдаденост на изкуството. Хубаво е, че не спряхте дотук и продължавате да пленявате хората с интересни идеи и творчески планове с енергията си.
Владимир Путин
Броят на глупостите, извършени по волята на разума, са много повече, отколкото тези, които са извършени от чиста глупост.
Чарли Чаплин
Противодействието на екстремизма е сред приоритетните задачи на органите на вътрешните работи. През миналата година броят на подобни престъпления се е увеличил с 5 процента. Виждаме, че редица групи действат смело и предизвикателно, използват ресурсите на социалните мрежи за разпалване на национална и религиозна нетърпимост, организират неразрешени публични акции, опитват се да въвлекат млади хора в своите редици. Необходимо е решително да се пресече дейността на подобни групи, да се търси отговорност от техните организатори.
Владимир Путин
Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.
Плутарх
Когато англичанинът говори за национално богатство, той има предвид броя на милионерите в страната.
Освалд Шпенглер
Изумен съм от броя на младите жени, които ми казват, че не могат да намерят мъже, които да говорят с тях.
Тиодор Зелдин
На Изток съзерцават гората. На Запад броят дърветата.
Уейн Дайър
Ако светът иска да спести някоя част от своите ресурси за в бъдеще, той трябва да намали не само потреблението, но и броя на потребителите.
Бъръс Фредерик Скинър
Технологиите напредват толкова бързо, че броят на работните места в световен мащаб намалява. Няма как Доналд Тръмп да върне значителен брой производствени работни места в САЩ.
Джоузеф Стиглиц
Реалността е безкрайна и освен това има безкраен брой нюанси, а ако забравя за едно нещо, вече съм излъгал.
Ернесто Сабато
Мъртвите са повече, отколкото живите. И броят им се увеличава. А живите стават все по-малко.
Йожен Йонеско
Преброени са дните на тези, които не умеят да броят.
Генадий Малкин
Щастието - или нещастието - ни зависи от големината, силата и броя на желанията ни, от една страна, и от характера на действителността, от друга. Тези, които дават "рецепти за щастие" се опитват обикновено да видоизменят или намалят желанията - понеже не е лесно да се въздейства на действителността. Разбира се, колкото по-малко желания имаме, толкова по-малко рискуваме да се разочароваме и да страдаме.
Никос Диму
За моя математически мозък самият брой на звездите в хилядите галактики прави напълно рационално мисленето за извънземни. Истинското предизвикателство е да разберем какви може да са те всъщност.
Стивън Хокинг
Инвеститорите не обичат да бъдат в свят, в който всичко се задържа и чакат одобрение от много малък брой хора.
Абхиджит Банерджи
Знаете ли, че броят на жените, убити от мъжки партньор за период от десет години, е по-голям от всички жертви на нашите смели войски от Ирак и Афганистан.
Ава Майлс
Карл Сейгън винаги е казвал, че когато се опитва да обясни нещо на някого, ще се върне към онова време, когато не го е разбрал, и след това ще проследи мисловните си стъпки, за да може да го направи абсолютно ясно, и това е едно от безкрайния брой неща, които научих от него.
Ан Друян
Избягвайте хранителни продукти, съдържащи съставки, които са А) непознати Б) непроизносими В) повече от пет на брой или които включват Г) високофруктозен царевичен сироп.
Майкъл Полан
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9