Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лек" - страница 7
Тя имаше леко главозамайващо усещане, че е изпреварена от времето, бъдещето се превръща в настояще, преди да е била готова.
Том Перота
Това е лош сън: моят учител по английски стои гол в подножието на това леко неравно легло, стискайки чифт не съвсем бели гащи в ръката си, изучавайки ме с този зловещ поглед на лицето си, онзи, който получава, когато той чете на глас в клас и иска да мислим, че е трогнат от пасажа.
Том Перота
Чувствам се леко неспокоен от начина, по който се консултират историците, сякаш историята ще се повтори. Никога не го прави.
Антъни Бийвър
Един мъдър стар актоьр веднъж казал: смърта е лека, комедията е сложна.
Томи Лий Джоунс
...гореща вана, двадесет минути лека медитация, час на любов и кратък душ възстановяват тялото и духовната сила много по-добре от цяла нощ на неспокоен сън...
Треванян
Аз съм историк на войната; Често описвам работата си като подобна на тази на онколог. Изучавам това, което убива и се надявам, че един ден човечеството ще намери лек.
Уилям Форсчън
Какво си помисли, когато ме видя? Кой и какво е видяла? Набит дивак с наскоро счупен нос, чиято вечна работа между четири стени го е направила блед, с хитри и леко цинични очи - с други думи мъж.
Филип Казан
Сега живеем в приказната страна. Единственото леко разочароващо нещо в тази земя е, че тя е по-малка отколкото може да бъде реалният свят.
Фридеш Каринти
Не, не е моето време, лято и пролет. Прекалено е лека. Това е твърде забавно. Много по-добре е зимата, толкова е уютно да се увиеш в депресия в зимния мрак...
Арналдур Индридасон
Знаеш ли, има нещо отвратително в партита като това. Погледни ни. Всички се правим на умни, сякаш интелигентността е лекът за нашите терзания.
Чарлз Бакстър
Това беше неговият лек за лошото настроение. Когато налеете първата си чаша кафе за деня, ако се чувствате гадно, сложете малко сладолед в него. Празнично е. След това трябва да се тръгнеш като всички останали, както казах, но носиш сладоледа със себе си. Забравете изкуството. Доверете се на сладоледа.
Чарлз Бакстър
Няма покаяние там, където човек може да говори леко за греха, още по-малко там, където може да говори нежно и с любов за него.
Чарлс Х. Спърджън
Отдайте се на четене. ... Трябва да четете. Откажете се, доколкото желаете, от леката литература, но изучавайте колкото е възможно повече здрави богословски произведения, особено пуританските писатели, и изложенията на Библията.
Чарлс Х. Спърджън
Жените с готовност му отвърнаха, радостно отговаряйки на неговия поглед или усмивка. Но поредица от леки, мимолетни интриги го научиха, че дори и в най-интимното телесно сливане с човек човек може да остане сам. Още по-самотен, отколкото в празен лондонски апартамент пред телевизора. В един момент Алън напълно се отказа от срещите за една вечер. Вече няма нужда да спи с жени, за да се убеди отново в собствената си неотразимост. Сега го интересуваше повече да говори с жени, а не да ги завлича направо в леглото.
Шарлоте Линк
Мисля, че в крайна сметка нещата се оформят по начина, по който би трябвало, дори и да не винаги е най-удобният, лек начин.
Бет Харбисън
Веднъж или два пъти съм бил описан като лек комик. Считам това за най-точното описание на моите способности, които някога съм виждал.
Бинг Крозби
Ангелите летят просто понеже се отнасят леко към себе си.
Борис Гребеншчиков
Животът е твърде кратък, за да можеш с леко сърце да презираш загубите.
Булат Окуджава
Говоря за това, че живота е станал по лек, да. Но се случва така, че праведниците стават все по-малко, малко и малко. А грешниците стават все повече, повече и повече.
Валерий Кипело
Лекът за много от болестите, които засягат църквата и семинариите на деня, може да се намери във вярното изложение на Божието Слово. Верността в тази област е основната предпоставка за облекчаване на най-дълбоките опасения, понастоящем поддържани от църквата и обществото.
Валтер Кайзер
Чуваш със сърцето си, когато не очакваш нищо. Когато си свободен, леко, просто се доверяваш на това, което е в живота ти.
Владимир Муранов
Считам, че щастието е хармония между това, което искаме от живота, и реалността, в която съществуваме. Когато нашите очаквания и реалността съвпадат, ние сме щастливи. Само че те съвпадат, леко казано, далеч не винаги.
Владимир Яковлев
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9