Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Автор" - страница 9
Когато не признаеш грешките на миналото, бъдещето си отмъщава. - забравен автор.
Иън К. Есълмонт
Типичната ми сутрин включва известно време на бягащата пътека, но очевидно прескачам това много. Най-вече се събуждам, проверявам имейла си, след което се захващам за различните интервюта и въпроси и телефонни обаждания, които идват с това, че съм автор.
Карин Слотър
Свети Августин... настоя, че Писанията не учат нищо друго освен благотворителност. Каквото и да е замислял библейският автор, всеки пасаж, който изглежда е проповядвал омраза и не е бил предразположен към любовта, трябва да се тълкува алегорично и да се говори за милосърдие.
Карън Армстронг
Романът, който автор пише, често не е романът, който читателят чете и повечето от "съобщенията" в романа са поставени там от читателя. В това няма нищо лошо, разбира се. Така функционира литературата.
Кен Лиу
Пиша достатъчно дълго, за да знам, че художествената литература, като риторичен режим, работи съвсем различно от писането на изложения. Ако авторът има предвид конкретна критика към съвременното общество, художествената литература обикновено не е най-доброто средство за изказване на тази критика.
Кен Лиу
Моята метафора за превода винаги е била, че преводът наистина е изкуство за изпълнение. Взимате оригинала и се опитвате да го изпълните наистина в различен носител. Част от това е относно интерпретацията и това, което според вас наистина е гласът на автора.
Кен Лиу
На авторите на книги не се дава много контрол върху филмите, които се правят по техните книги.
Крис ван Алсбърг
Чувал съм истории за автори, изпълнени с този вид високомерие на победителите в лото. Аз съм холандско момче от Средния Запад. Нямаме високомерие.
Крис ван Алсбърг
Ние сме автори на всяко следващо мигновение.
Крис Прентис
Когато авторът не знае, какво да направи с героя, той го убива.
Лев Шестов
Авторите имат националност; книгите не.
Лейла Слимани
За мен книгите винаги са били живи същества. Някои от срещите ми с нови автори промениха малко живота ми. Когато съм бил объркан, търсейки нещо, което не бих могъл да дефинирам за себе си, се появи определена книга, приближи се към мен, както би го сторил приятел. А между корицата му носеха въпросите и отговорите, които търсех.
Лив Улман
Има много малко неща, които бих искал да правя, освен писателски живот, и мисля, че да бъда автор на песни и да съм антрополог са двете други неща, които мога да си представя да правя.
Лили Кинг
Вие сте дизайнерът на вашата съдба; вие сте авторът на вашата история.
Лиса Никълс
Мисля, че може би трябва да направя това, което правят някои други автори, а именно да направя вариация на името ми, само за да изпратя на читателите съобщението, че "Да, това съм аз, но това е различна част от мен. Така че се пригответе."
Лори Халсе Андерсен
Неравенството между половете при рецензирането на книги не се подобрява. Мъжете автори получават по-голямата част от рецензиите, а мъжете рецензенти правят по-голямата част от рецензиите. Това е някак опустошително.
Лорън Гроф
Общото между всички известни автори, спортисти от световна класа, бизнес магнати, певци, актьори и известни успешни във всяка област е, че всички те са започнали пътуванията си, когато не са били нито едно от тези неща.
Майк Дули
Светът и обществото приличат на библиотека, в която на пръв поглед всичко изглежда нормално, защото книгите са поставени съобразно формата и големината им, но където всъщност цари истински хаос, защото нищо не е подредено съобразно науките, темите и авторите.
Никола дьо Шамфор
За разлика от Председателя Мао и другите автори, чиито цитати идват от по-дълги трудове, аз изглежда ще стана първият автор в света с готови самостоятелни цитати.
Ашли Брилиант
Автор, които има зад гърба си два-три скромни успеха и множество крупни провали, се цени по-високо от онзи, зад чийто гръб има само скромни успехи.
Веслав Брудзински
Има автори, които могат без стеснение да ти кажат: "Бях започнал да пиша пиеса. Но като чух, че и Бернар Шоу пише, отказах се - не обичам да ми подражават..."
Димитър Подвързачов
Авторът в крайна сметка привиква към своята публика, все едно е разумно същество.
Хайнрих Хайне
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)