Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Автор" - страница 7
Като цяло моите бележки и очерци съдържат повече думи от моите романи. Предполагам, че това е една от причините да пиша сравнително бавно, нещо, което винаги ме е притеснявало предвид факта, че други автори могат да издават книга на всеки шест месеца, докато на мен обикновено са ми необходими около две години.
Франк Перети
Само в романите автор, който сам създава героите си, може да надникне в душите им, когато пожелае. В живота познаваме хората само отвън.
Франсис Карсак
Еволюцията като механизъм може да бъде и трябва да е вярна. Но това не казва нищо за естеството на автора му. За тези, които вярват в Бог, сега има причини да изпитват страхопочитание, а не по-малко.
Франсис Колинс
Когато намеренията съвпадат, когато тримата - автор, неговия герой и читателя са настроени еднакво, книгата придобива завършеност и може всичко.
Франческо Пиколо
Историите от детството оставят незаличимо впечатление и техният автор винаги има ниша в храма на паметта, от която образът никога не бива изхвърлен, за да бъде захвърлен на купчината боклук с неща, които са надраснали и надживели.
Хауърд Пайл
...Казвам си, че няма значение какво чете – любими автори, конкретни теми - стига да четем нещо. Дори не е важно да притежаваш книгите.
Хелън Саймънсън
Трудно е да оцелееш като автор в Швеция, така че за комерсиален успех е добра идея да пишеш криминални, да те превеждат и да живееш щастливо досега.
Хокан Несер
В крайна сметка именно авторът, а не ние, е този, който в крайна сметка решава какво се случва в света на неговата книга.
Хосе Карлос Сомоса
Ние сме свободни, когато не сме роби на своите импулси, а по-скоро техен господар. Като се отдалечим навътре, ние по този начин ставаме автори на нашите собствени драми, а не герои в тях.
Хюстън Смит
Когато растях, много книги ми въздействаха, но никога не съм писал писма до автора или нещо подобно. Винаги имам предвид, че вероятно има цял куп хора, които също четат моите книги по този начин.
Шон Тан
Честността в журналистиката - отговорност на всеки автор. Бих казал, че е индикатор за неговата "душа" За себе си, ние се авторите и издателите, и публицисти. Хората могат произволно да променят истината. Лъжите могат да преминават в света преди словото на истината да се изплъзне от устните.
Ащън Къчър
Да подходиш към историите по този начин означава да отнемеш на всеки автор неговата собствена почтеност като автор и да го лишиш от смисъла, който той предава в своята история.
Барт Ърман
Написах книги, за да се забавлявам. Не се опитвам да преподавам нищо! Ако подозирах, че авторът се опитва да ми покаже как да бъда момиче с по-добро държание, затварях книгата.
Бевърли Клиъри
Както в случая с много от историите, които съм написал, не се опитвам да редактирам. Не искам да има съобщение в края на всичко, което пиша. В противен случай не бихте се доверили на героите. Те биха се чувствали по-малко органични и по-скоро като марионетки, които споделят мнението на автора.
Бенджамин Пърси
Добре известно е, че когато двама автори се срещнат, те веднага започват да говорят за пари като всички останали.
В. С. Притчет
Чрез тази фантастична история авторът възнамерява да постави реклама на светлото бъдеще на човечеството върху мрачната корица на настоящето. Но, за съжаление, той не успя.
Владимир Данихнов
Първата позиция наистина може да е най-доброто място, но това изобщо не означава, че това е най-високата оценка на творчеството на автора.
Владислав Баяц
Освен това прекарах цяла седмица, без да чета книги или да говоря за тях твърде силно. Уча се да работя върху екрана на моя апарат, цветната пулсираща мозайка от него, фактът, че той знае до последния смрадлив детайл за света, докато книгите ми познават само умовете на техните автори.
Гари Щейнгарт
Обичам да съм автор - това е първата ми работа, която някога съм имал, където ми се плаща да мечтая.
Грейг Бек
Автори и промотори на съвременните педагогически теории издигат любовта към децата. Проблемът обаче е, че те често бъркат истинската любов с вседопустимост и неизискваност.
Давид Еберхард
Нищо не е по-неудобно от прощално писмо, чийто автор все още е жив.
Даниел Келман
Що се отнася до стила, мисля, че мемоаристът трябва да притежава уменията на романиста и всички елементи от инструментариума на романиста. Когато чета мемоари, искам наистина, дълбоко да преживея това, което е преживял авторът. Искам да видя героите и да чуя начина, по който говорят, и да разбера как мислят. И по този начин писането на мемоари е подобно на писането на роман.
Даниел Трусони
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9