Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Автор" - страница 6
Виждам себе си като автор на първа чернова, така че когато сядам да напиша нещо, първата чернова обикновено е доста близо до крайната чернова.
Ноа Хоули
Поучително е да се отбележи тук как ежедневните ритуали и работните рутини на плодови автори и артисти - хора, които наистина постигат много - много рядко включват техники за "мотивиране" или "чувство вдъхновение". Точно обратното: те са склонни да наблягат на механиката на работния процес, като се фокусират не върху генерирането на правилното настроение, а върху извършването на определени физически действия, независимо от настроението.
Оливър Бъркман
Бях голям читател като дете. Баща ми е голям книголюбец и библиотекар, но ми забрани да чета лоша литература. Не ми беше позволено да чета Нанси Дрю или подобни книги. Често му казвам, че да стана криминален автор е едновременно начин да му угодя и да го дразня.
Оса Ларшон
Авторите винаги приемат отхвърлянето лошо. Приравняват го с детеубийство.
П. Д. Джеймс
Това е първото нещо, което хората винаги забелязват за една книга, колко е дебела. Полезна информация, като например заглавието или името на автора, изглежда изобщо няма значение.
Пиердоменико Бакаларио
Трябва да бъдем автори на собствения си живот.
Питър Сендж
Мисля, че когато читателят прочете цяла книга - което отнема шест до десет часа - това е нещо като подарък за автора. Дарът на близкото, неразделно внимание. Кой друг да слушаме толкова внимателно в продължение на осем поредни часа? И когато читателите ми правят този подарък, аз съм благодарен за него.
По Бронсън
Именно защото миналите негативни събития стават по-положителни в паметта ни, жените се съгласяват да преживеят второ раждане, а авторите се съгласяват да напишат втора книга.
Радж Рагунатан
Аз съм голям фен на Гага, откакто за първи път се появи на сцената. Просто обичам всичко, което представлява тази дама. На първо място гласът й е необикновен. Обичам гласа й. Тя е завършен музикант. Тя свири много добре на пиано. Тя е просто страхотен автор на песни. И тя е фар на надежда за много хора по света.
Роб Халфорд
Какво е едно издателство, ако не дълга змия от страници? Всяка част от тази змия е книга. И ако разгледаме тази поредица от сегменти като една книга? Книга, която включва много жанрове, много стилове, много епохи, но която четеш естествено, винаги очаквайки нова глава, всеки път написана от нов автор.
Роберто Каласо
Когато се върнете назад във времето, за да изследвате някакъв вид анахронизъм, винаги рискувате сами да сте негов автор.
Робърт Йънг
Внимателните неопитни автори се подчиняват на правилата. Бунтарите с малко образование ги нарушават. Майстора усъвършенства формата.
Робърт Макки
Компютрите ще трябва да научат, че когато цитирам от някой стар автор, който се пише различно от машината, желанията на отдавна починалия автор ще трябва да бъдат уважени и машината ще трябва да се съобразява с неговите маниери.
Робъртсън Дейвис
Ако имах моя избор, книгите нямаше да се пишат на английски, а на изключително труден таен език... Този план щеше да има предимството да изплаши всички любители автори, пенсионирани политици, селски лекари... които нямаше да имат търпение да научиш тайния език.
Робъртсън Дейвис
Работата на писателя в края на краищата не е да диктува смисъла, а да даде на читателя достатъчно парчета, за да създаде свой собствен задоволителен смисъл. Историята е наистина завършена – и се създава смисъл – не когато авторът добави последната точка, а когато читателят навлезе в историята и запълни това малко двусмислено пространство, завършвайки веригата, оставяйки силата да тече през нея.
Селест Инг
Трудността, с която се сблъскват много чуждестранни автори, когато произведенията им се превеждат на английски, има последици далеч извън Съединените щати.
Стивън Кинзър
Тъй като издателите се фокусират върху блокбъстърите, те непрекъснато губят интерес към малко известни автори от други страни.
Стивън Кинзър
Авторът вече е мъртъв и няма да отговори на въпросите, които възникват.
Стиг Ларшон
Тежестта на доказване винаги пада върху автора на радикално твърдение.
Том Чатфийлд
Балансирането на илюстратор и автор може да бъде сложно, но аз бях илюстратор най-вече преди да напиша книгите си.
Тони ди Терлизи
Когато преуспял автор анализира причината за своя успех, той обичайно недооценява своя талант и надценява своето майсторство.
Уистън Хю Одън
Но авторите, преди да пишат, трябва да четат.
Фани Бърни
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9