Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Автор" - страница 4
Произхождам от работническо семейство. Те са хората, които познавам и хората, които обичам, предполагам. Не пиша за тях по политически причини, а защото, както виждам, там се случват най-интересните неща - социални, политически, емоционални. Това е бездънен кладенец за автор като мен.
Пер Петершон
В началото не разбрах, че редакторът не иска да познава автора. Бих положил усилия да се срещна с автора, но това щеше да се окаже катастрофа, защото тогава имах автора да ми каже какво трябва да правя.
Петер Сис
Просто не бихте могли да си изкарвате прехраната като автор, ако Нова Зеландия е единственият ви пазар.
Пол Клийв
Смятам се за изобретател, предприемач и автор.
Рей Кързуайл
Наистина е погрешно да се идентифицира писателят с главния герой, като се има предвид, че авторът създава всички герои в книгата. По определени начини аз съм всеки герой.
Рейчъл Къшнър
Да попиташ автор, който се надява да стане сериозен писател, дали творбата му е автобиографична, е все едно да попиташ паяк откъде си купува конеца. Паякът извлича нишката си направо от собствените си вътрешности и това е мястото, където авторът получава своето писане.
Робъртсън Дейвис
Мисля, че авторите на черна фантастика трябва да работят много усилено, за да избегнат написването, че търсят само черна аудитория.
Стивън Картър
Който се учи най-много от добра книга, е авторът.
Хосе Бергамин
Книгите на древните са написани за авторите, новите книги - за читателите от публиката.
Шарл Монтескьо
Днес да се изявиш като писател изисква повече от ярка идея и кратка проза. Авторите трябва да станат и бизнесмени.
Дейв Морис
Това, което винаги ме е изненадвало, когато влизам в книжарница, е броят книги, които можете да намерите, написани със сигурност. Авторите разказват някаква история, сякаш е истина, но нямат доказателства, че е истина!
Дейвид Игълман
Когато бях в четвърти клас, романист дойде да говори с моя клас по английски. Тя ни каза, че да си автор означава да седиш на кухненската маса по пижама, да пиеш чай с кучетата в краката ти.
Джей Кортни Съливан
От уважение към писателите трябва да прочетете книгата по начина, по който авторът я е визуализирал, че излиза в света.
Джоана Тролъп
Вярвам, че всичко е политическо и като такова трябва да засяга всички нас. Авторите, които твърдят, че не се занимават с политика в работата си, са наивни, защото дори това е политическа позиция.
Елена Понятовска
Мисля, че това е една от най-силните връзки, която може да възникне между хората: споделяне на страст към определени книги и техните автори.
Алис Стейнбах
Авторът на Евангелието на Юда не е бил против мъченичеството и никога не е обиждал мъчениците. Той каза, че едно е да умреш за Бога, ако трябва да го направиш. Но друго е да се каже, че това е, което Бог иска, че това е прославяне на Бог.
Илейн Пейджълс
Нещата, които пиша, са за тези, които са готови да приемат нова връзка между читателя и автора.
Йежи Кошински
Всеки исторически роман превъзходно изобразява епохата, в която живее неговият автор.
Курт Тухолски
Най-голям автор е този, който оставя колкото се може по-малко на въображението на актьора.
Дени Дидро
Мислите, че този автор е постигнал малко? Та той е понижил общото ниво!
Станислав Йежи Лец
Плагиатът помага на автора да осъзнае ценността на своята работа.
Александър Фюрстенберг
По-голямата или по-малка степен на уважение, изпитвана към автора, зависи от по-голямото или по-малко сходство на неговите идеи с идеите на читателя.
Клод Адриан Хелвеций
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9