Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Плача" - страница 4
Трите момичета седяха и лежаха до нея, държаха се едно за друго, плачеха, ръцете, краката и косите им бяха заплетени като корените на близки дървета, риданията ги разтърсваха като листа при силен вятър.
Шанън Хейл
Съвсем малко могат да ви накарат да се смеете. Практически всеки може да ви накара да плачете.
Бил Мъри
Плачех малко за момчето, което бях искал да бъде, и момчето, което не се оказах.
Габриел Зевин
Когато сте скръбни, погледнете отново в сърцето си и ще видите, че наистина плачете за това, което ви е доставило удоволствие.
Джубран Халил Джубран
Един ден мама спести за това вълнуващо ново нещо - замразено пиле. Тя го приготви в неделя и всички седяхме да го чакаме, но от кухнята се носеше ужасна миризма. Тя не разбра, че вътрешностите са в найлонов плик вътре. Просто ядохме зеленчуци и тя плачеше и плачеше.
Карол Вордерман
Винаги съм казвал, че музиката трябва да ви кара да се смеете, да плачете или да ви кара да мислите.
Кени Роджърс
Активизмът е нещо, което никой не може да фалшифицира. Ядосваш се. Плачеш. Но никога не хвърляте кърпата си, защото този гняв е това, което ви подтиква към по-нататъшни действия.
Лейма Гбоуи
Тя никога не издава звук, дори когато плаче, и това ме прави малко тъжен. Не изглежда правилно. Когато плачеш, хората трябва да те чуят. Светът трябва да спре.
Либа Брей
Ако все още има мъже, които наистина искат да живеят на този свят, те първо трябва да се осмелят да говорят, да се смеят, да плачат, да се ядосват, да обвиняват, да се бият - за да могат поне да прочистят това проклето място от неговата проклета атмосфера!
Лу Сюн
Една истинска връзка е тази, в която човек е свободен да бъде себе си - да се смее с мен, но никога на мен. Да плаче с мен, но никога заради мен. Да обича живота, да обича себе си, да обича да бъде обичан. Тази любов се базира на свобода и никога не може да се роди в ревниво сърце.
Лио Бускалия
Не мисля, че поезията изразява чувства. Тя събужда чувства у читателя, а това е нещо съвсем друго. Както са казали: "Ако искаш да изразиш чувства, плачи."
Маргарет Атууд
Ти плака за нощта – тя падна. Сега плачи в мрак.
Самюъл Бекет
Основното при децата е, че те изразяват емоциите си. Те не ги сдържат. Ако искат да плачат, те плачат, а ако са в добро настроение, те са в добро настроение.
Еди Мърфи
Ако искаш да заплача, започни да плачеш първи!
Хораций
Танцуването изглежда бляскаво, лесно, възхитително. Но пътят към рая на постижението не е по-лесен от всеки друг. Умората е толкова голяма, че тялото плаче, дори в съня си. Има моменти на пълно разочарование, има ежедневни малки смърти.
Марта Греъм
Знаехме, че светът вече няма да бъде съшият. Някой се смееше, някой плачеше. Мнозинството мълчеше.
Робърт Опенхаймер
Само техните жени знаят, какво е да живееш с победителите. Мама често плачеше, когато татко се прибра. Победителите се връщат към нормалният живот с години.
Светлана Алексиевич
Не можеш да мислиш за вечното, когато децата плачат от глад, и не знаеш, с какво да ги нахраниш.
Святослав Логинов
На света няма толкова много хора, в присъствието на които можеш да плачеш.
Хайнрих Бьол
...когато хората гледат трагедия, те плачат над същите неща, на които се смеят, когато гледат комедия.
Аугуст Стриндберг
Човек е в състояние мъжествено и безстрастно да понесе сериозни лишения и несгоди, а нещо малко радостно, съвсем незначително, нерядко го трогва толкова, че иска да плаче.
Барбара Картланд
Исус можеше да плаче. Понякога, когато гледате грозотата, която ви кара да плачете, знаете, че сърцето на Бог също плаче. Исус е истински. Той не се отказва от никого, най-малко от мен.
Дезмънд Туту
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща