Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Морал" - страница 5
Не се съмнявам, че ще останеш нравствено чист. Но все пак най-големият двигател на морала е чистата вяра в Бога. Знаеш, че съвсем не съм фанатик. Но човек рано или късно изпитва потребност от вярата; в живота има минути, когато дори и безбожникът неволно се прекланя пред Всевишния. И това е съвсем нормално ..., тъй като всеки може да се поклони в това, в което са вярвали Нютон, Лок и Лабниц.
Хайнрих Маркс
Моралът за болшинството хора е система за осигуряване на собствената правота.
Роберт Музил
Имам проблеми с морала. Знам само какво ме кара да се чувствам добре и че за мене е важно, е да бъда честен към мен самия. А моралът малко ще почака.
Брад Пит
Всяка бивша к., когато остарее, се опитва да изнася лекции по морал... особено при концертни турнета в чужбина.
Дмитрий Рогозин
Да се отрече свободата на волята означава, да се направи морала навъзможен.
Джеймс Антъни Фруд
Моралът никога не става реалност, иначе целият свят щеше да представлява святост.
Освалд Шпенглер
Една от най-големите трагедии на човечеството е, че моралът е бил отвлечен от религиите.
Артър Кларк
Ние сме свободни да вземаме решения за отношенията си с противоположният пол, ако тези отношения не противоречат на общественият морал.
Мишел Пфайфър
Моралът на писателя не е в темите и не е в мислите, а в поведението на самият език.
Октавио Пас
Писна ми от хората, които мислят, че либертарианците нямат морал - че нямат ценности. Това са огромни глупости. Либертарианците са ЕДИНСТВЕНИТЕ политици с ценности.
Питър МакУилямс
Моралът на буржоазният свят е морал на алчността, приспособяване към алчността.
Антон Макаренко
Цялата спекулация за морала е усилие да се намери начин на живот, който хората, които го живеят, инстинктивно ще почувстват, че е добър.
Уолтър Липман
По всяко време злодеите се опитваха да прикрият своите подли дела с интересите на религията, морала и патриотизма.
Хайнрих Хайне
Консервативното движение, към което се присъединявам, има като един от основните си принципи убеждението, че правителството трябва да стои настрана от личния живот на хората. Правителството управлява най-добре, когато управлява най-малко - и стои настрана от невъзможната задача да законодателства морала. Но законодателстването на нечия версия на морала е точно това, което правим, като поддържаме дискриминацията срещу гейовете.
Бари Голдуотър
Едно произведение на морала, политиката, критиката ще бъде по-елегантно, а други неща са равни, ако са оформени от ръката на геометрията.
Бернар дьо Фонтенел
Истинското красноречие пренебрегва красноречието, истинският морал пренебрегва морала.
Блез Паскал
Моралът е състоянието на ума. Това е непоколебимост и смелост и надежда.
Джордж Маршал
Никой анонимен участник не може да повлияе на цените и затова наистина можете да спекулирате на пазара, без да обръщате внимание на морала. Това е една от положителните черти на пазара. Ето защо те функционират.
Джордж Сорос
Човек трябва да може да променя своите убеждения по сериозни причини от нравствен порядък. Ако той променя своите убеждения от съображения за изгода, - то това е висша безнравственост. Ако интелигентния човек с размишления стигне до други мисли, чувствайки своята погрешност, особено по въпроси, свързани с морала, - това не може да отпадне.
Дмитрий Лихачов
Притчи са в по-голямата си част правила за морал или, още по-правилно, за разумно поведение.
Дороти Бранд
Пресата е опорочила нашия политически морал - и в Пресата трябва да търсим средствата за нашето политическо възстановяване.
Александър Хамилтън
Моралът е душата на историята.
Жозеф Жубер
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7