Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Морал" - страница 2
Моралът е състояние на ума. Това е твърдост, кураж и надежда. Това е увереност, хъс и лоялност. Това устрем, солидарност и решителност.
Джордж Маршал
Същността на духа, помисли си той, е да избереш неща, които не подобряват положението на човека, а го правят по-опасно. Ето защо светът, който той познаваше, беше беден, защото твърдеше, че моралът и предпазливостта са нещо идентично.
Норман Мейлър
Моралът е в основата на всички неща, а истината е същноста на морала.
Махатма Ганди
Моралът винаги е продукт на терора; неговите вериги и усмирителни ризи са измислени от хората, които ограничават свободата на другите, понеже сами не вярват в себе си.
Олдъс Хъксли
Моралът би била пуста наука, ако тя не може да покаже на човек, че най-големият му интерес се състои в това, да бъде добродетелен.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Научете дете какво е мъдро, това е морал. Научете го какво е мъдро и красиво, това е религия!
Томас Хъксли
Моралът е дълбоко лична и скъпо струващ лукс за собственика му.
Хенри Адамс
Нецензурността е морална концепция в словесния арсенал на властта, която злоупотребява с термина, като го прилага не към изрази на собствения си морал, а към тези на друг.
Херберт Маркузе
Децата ми излязоха като личности сами по себе си. Те не бяха моите продукти. Те имаха свои собствени характери и бяха много силни. Дадох им много свобода, когато бяха още много малки. Единственото нещо, което получиха от мен, е моралът. Никога не биха предали никого. Те са наистина добри хора.
Вивиан Уестууд
Мисля, че ако изучим приматите, ще забележим, че много от тези неща, които ценим в себе си, като човешкия морал, имат връзка с поведението на приматите.
Джейн Гудол
На който не достига секс говори за секс, гладният за храна, човекът при който няма пари - за парите, а нашите олигарси и банкери говорят за морал.
Зигмунд Фройд
Моралът е това, което ще остане от страха, когато той бъде позабравен.
Жан Ростан
Човек, незапознат с изкуството на язденето, няма да започне да дава съвети как да се обяздват коне. Но в морала ние не сме така недоверчиви. Тук винаги считаме себе си за знаещи и способни да даваме съвети на всички останали хора.
Клод Адриан Хелвеций
На хората им е необходим човешки морал, основан на човешката природа, на опита и на разума.
Клод Адриан Хелвеций
Има два вида морал: единият - пасивен, който ни забранява да вършим зло, другият - активен, който ни повелява да вършим добро.
Пиер Буаст
Приемането на еволюцията не ни принуждава да отхвърлим морала и етиката си, а отхвърлянето на еволюцията не гарантира тяхното постоянство.
Майкъл Шърмър
Моралът на всички басни: Човекът е животно.
Марко Деневи
Знам, че тази история има морал, но не знам какъв е той.
Никол Краус
Моралът, както често се посочва, е предшестващ религията - той дори съществува в рудиментарна форма сред животните.
Хърбърт Рийд
Изобщо няма морал за технологиите. Технологията разширява нашите начини за мислене на нещата, разширява нашите начини за правене на неща. Ако сме лоши хора, ние използваме технологията за лоши цели и ако сме добри хора, ние я използваме за добри цели.
Хърбърт Саймън
Страхотният роман повишава сетивата и чувствителността ви към сложността на живота и на отделните хора и ви пречи от самодоволството, която вижда морала във фиксирани формули за доброто и злото.
Азар Нафизи
Никога не позволявайте на морала да ви спира от правилните постъпки.
Айзък Азимов
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9