Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Половина" - страница 2
Аз бих се омъжила само ако намеря мъж с петдесет милиона долара, като половината от тези пари ми даде до омъжването и гарантира, че ще умре в течение на година.
Бети Дейвис
Аз заплатих с живота си за своята работа, и тя ми струва половината разсъдък.
Винсент ван Гог
Във всеки неуспех началото е безусловно половината от всичко.
Джордж Елиът
Половината неприятности в живота са причинени от преструването, че няма такива.
Едит Уортън
Свърши половината работата, останалата ще се свърши сама.
Жан Кокто
Половината мъдрост е да научим какво да забравим.
Лари Нивън
Хората се делят на две половини. Едните, влизайки в стаята, казват: "О, кого виждам!", а другите: "А, ето ме и мен!"
Абигейл ван Бурен
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Най-добре не ставайте най-добри приятели с меланхолично тъжна душа. Те винаги са силно натоварени и трябва да понесете половината.
Франсоа Фенелон
Просто ми се иска светът да е два пъти по-голям и половината от него да е все още неизследвана.
Дейвид Атънбъро
В библиотеката се чувствах по-добре, думи, на които можеш да се довериш и да ги разгледаш, докато не ги разбереш, те не могат да променят половината изречение като хората, така че беше по-лесно да откриеш лъжа.
Джанет Уинтерсън
Половината от това, което казвам, е безсмислено; но го казвам, за да може другата половина да достигне до вас.
Джубран Халил Джубран
Да знаеш, че притежаваш талант, е половината битка в овладяването му.
Лин Картър
Половината от всички варианти, на които шахматиста разчита по време на партия се оказват ненужни, но за съжаление, никой от по-рано не знае, коя именно половина.
Ян Тиман
Гордея се с това, че плащам данъците си в Съединените щати. Честно казано, бих се гордял не по-малко и срещу половината сума.
Артър Годфри
Винаги бъдете потайни, заблуждавайте и изненадвайте врага, ако е възможно; а когато нападате и го побеждавате, никога не спирайте да го гоните – докато хората ви имат сила да преследват; една разгромена армия, ако бива преследвана ожесточено, се паникьосва и може да бъде унищожена от хора на половината на нейната численост. Друго правило е: никога не се воювайте при голяма разлика в силите – ако при всяка възможна маневра можете да хвърляте силите си само срещу една част, нека това бъде най-слабата част от вашите врагове, която да разгромите. Същата тактика е в състояние да побеждава по всяко време, и малката армия може по този начин да унищожи голямата войска на части, като повтарящите се победи ще я направят да изглежда несъкрушима.
Стоунуол Джаксън
Ох, тези противни журналисти! Половината лъжи, които разпространяват за мен, въобще не отговарят на действителността.
Фаина Раневска
Половината от нещастията на света произлизат от недостига на мъжество да кажеш и да чуеш истината спокойно и в дух на любов.
Хариет Бичър Стоу
Не се бой, ти не си сам, сам е този, който не познава Бога, дори за приятел да има половината свят.
Николай Велимирович
Бракът е като ножица - половината могат да се движат в противоположни посоки, но те ще изучат всеки, който се опитва да стои между тях.
Сидни Смит
Половината от хората се смеят над другата половина, и двете са еднакво глупави.
Балтазар Грасиан
Ергенът е незавършено същество, той е като половина ножица.
Бенджамин Франклин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
11
Следваща