Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Престъпление" - страница 9
Силата на прегрешението е архетипната, основополагаща история на Библията. Искаме да нарушим собствените си кодекси - понякога на морала, понякога на етиката, понякога на структурата на властта, понякога на институцията на брака - защото в престъплението има свобода и сила.
Естер Перел
Не е достатъчно да извършиш престъпление, а трябва и да заслужиш правото да го извършиш.
Жан Жене
Не постъпките доказват престъплението, а истинският съд. Хората виждат постъпките, а Бог вижда сърцето.
Жозеф Бедие
Това е повече от престъпление; това е политическа вина.
Жозеф Фуше
По същество умът е вкус. Забелязали ли сте, че най-големите гнусотии и престъпления, наред с други неща, са неописуемо безвкусни?
Игор Сахновски
Всяка страст или нечестива мисъл, всяко страдание или престъпление, всеки бунт или катастрофа непременно хвърлят сянката си, преди да се проявят в реалния живот.
Исмаил Кадаре
Той беше вдигнал ръка в час, декларация за съществуване, твърдение, че знае нещо. И това му беше забранено. Те биха могли да посочат редица причини, поради които трябва да го измъчват; той беше твърде дебел, твърде грозен, твърде отвратителен. Но истинският проблем беше просто, че той съществуваше и всяко напомняне за неговото съществуване беше престъпление.
Йон Айвиде Линдквист
Моите книги никога не са за престъпленията. Те са за това как героите реагират на престъпленията.
Карин Слотър
Да направиш детето по свой образ е главно престъпление, защото образът ти не си струва да се повтаря. Детето знае това и вие го знаете. Следователно се мразите един друг.
Карл Шапиро
Ласкателството все още не е престъпление.
Алис Хофман
Не ме познавате, но аз съм непълнолетен престъпник. Не се доверявам на авторитетни фигури, вероятно няма да завърша гимназия, а статистиката казва, че сегашните ми буйства и вандализъм вероятно ще доведат до по-сериозни престъпления. Аз съм опасен човек и причинявам хаос в този магазин. [...] Там. Сега безсрамно разруших симетрията на този рафт, отменяйки часове труд на нископлатените служители на магазина. Ако можеше да ме видиш, щеше да се уплашиш.
Катрин Апългейт
Забелязвам внезапния си скок в логиката. От грешка до активно извършване на престъпление. Просто така. Чудя се дали така започва с много престъпници...
Катрин Стедман
... съществуват глупости, които е способен да изкаже само глупак, подобно на това, че съществуват престъпления, които е способен да извърши само злодей.
Кристоф Виланд
Искам да мисля, че ние като нация сме далеч от дните на масовите екзекуции за престъпление, което се състои в стремежа да следваме собствените си представи за щастие.
Кристофър Бъкли
Това не е писмото, което дълго търсихте. Това не е за книгата. Това не е самопризнанието, което ще докаже престъпленията, които ми възложихте. Нито е призив за моята невинност. Невинен съм за това, в което бях обвинен, но не за всичко.
Лара Прескот
Най-важното, което можем да направим, е да преследваме нарушителите, да се справим с тези, които са нарушили закона и са извършили това престъпление. И ако можем да направим това, тогава можем да започнем да се занимаваме с този проблем и да изпратим сигнал, че това не е проблем, който ще игнорираме в армията на Съединените щати.
Леон Панета
Бих искал да мисля, че ако бях в затвора за престъпление, което не съм извършил, някой щеше да се опита да ме измъкне оттам.
Лиза Лутц
Пороците не са престъпления.
Лизандър Спунър
Най-голямото зло и най-лошото от престъпленията е бедността.
Лоренцо Каркатера
Седемдесет процента от рибата, която ядем, е черен пазар, уловена в нарушение на международните закони. Нашето невежество ни прави неволни партньори в престъпление. Негодната икономика превръща глобалния пазар в най-лошия ни кошмар.
Лорета Наполеони
Имаше по-голяма вероятност хората, извършили престъпления в рамките на нацистката система, да поемат лична отговорност за действията си, отколкото военните престъпници, които са служили на Сталин или Хирохито, да поемат такава отговорност.
Лорънс Рийс
Не би било допустимо да построите дом и да не допускате правоприлагащите органи, ако те имат заповед за претърсване. Ако смятат, че е извършено престъпление, те отиват в съда и получават заповед и им е позволено да влязат в дома ви съгласно Четвъртата поправка.
Майк Помпео
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
11
Следваща