Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Престъпление" - страница 4
Продължаващото преследване на вдовици и сираци е престъпление. Дори в Библията се казва, че има специално мястов ада за тези, които преследват вдовици.
Имелда Маркос
Хората могат да превърнат в престъпление и най-невинното занятие.
Молиер
Не, имах сто езици, сто усти и глас от желязо, не бих могъл да обобщя всички форми на престъпление или да репетирам цялата история за мъченията.
Вергилий
Където има много тайни, там има завист и престъпления.
Вилхелм Швебел
Ако не бях художник, аз едва ли бих работил в поща или на осемчасова длъжност. Мисля, че щях да бъда измамник. И през целия ми живот щях да бягам от хората на департамента по икономически престъпления.
Куентин Тарантино
Убийството е престъпление. Изобразяването му не е. Сексът не е престъпление. Изобразяването му е.
Гершон Легман
Има причина да е било престъпление в щатите на Конфедерацията да научиш роб да чете: грамотността е сила.
Мат Таиби
Очевидно хората, които извършват престъпления, трябва да бъдат наказани. Дори хора, които крадат чорапи и видеоклипове на "Снежанка", вероятно трябва да излежат присъда, ако имат предишни, особено сериозни предишни. Но наказанието трябва да отговаря на престъплението и стандартът трябва да е еднакъв за всички.
Мат Таиби
С течение на годините мнозина в обществото станаха вцепенени за новини за финансова корупция, отчасти защото твърде много от тези истории включват престъпления между банкери.
Мат Таиби
Нациите понякога процъфтяват, като отричат престъпленията, които са ги довели до съществуването. Само когато първоначалното нахлуване, окупация, изтребление или узурпация са били безопасно натикани в политическото несъзнавано, суверенитетът може да се чувства сигурен.
Тери Игълтън
Гените не са прости тригери. Никой не е твърдо свързан с убийство или друго престъпление. Нашите действия винаги са резултат от изключително сложни взаимодействия между гените и околната среда и околната среда вероятно ще остане най-важното влияние досега.
Уилям Ландей
За да създадете крадец, създайте собствени; за да създадете престъпление, създайте закон.
Урсула Ле Гуин
Може да е невъзможно да има революция без престъпления, но това не превръща революцията в престъпление.
Хосе Бергамин
Да наблюдаваш спокойно престъпление, означава да го извършваш.
Хосе Марти
Адвокатите не трябва да бъдат обвинени в същите престъпления като техните клиенти. Съдебните процеси, свързани с политически обвинения, не са в съответствие с правата на човека.
Ширин Ебади
В исторически план тероризмът попада в категория, различна от престъпленията, които засягат наказателен съд.
Юрген Хабермас
Нашите главни цели са хората, които са измъчвали и убивали Сергей Магнитски. Но второстепенните ни цели са онези хора, които са се възползвали от престъплението, че е бил убит или са улеснили прането на пари за тези хора.
Бил Браудър
Не знам защо настояваме за болка, когато болката е толкова често лесна за отстраняване. Смешно е начините, по които се опитваме да се накажем, когато чувстваме, че сме извършили някакво престъпление.
Деб Калети
Детското робство е престъпление срещу човечеството. Тук заложено е самото човечество. Все още остава много работа, но ще видя края на детския труд през живота си.
Кайлаш Сатяртхи
Все още имаме мек подход към извършителите на престъпления като най-лошите форми на детски труд.
Кайлаш Сатяртхи
Всички романи са за престъпност. Трудно ще намерите роман, който да не съдържа криминален елемент. Не се виждам като писател на криминални романи, но в моите книги има престъпления. Това е естеството на разказването на истории, ако искате да отразявате реалния свят.
Карл Хайасън
Войната за агресия, войната, която не означава отбрана на страната, е колективно престъпление.
Карлос Сааведра Ламас
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща