Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стена" - страница 8
Ако миналото е стена с някои дупки, бъдещето е дупка без стени.
Даниел Гилбърт
За да оцелеят, хората ще работят заедно. Приемете се. За момент всички сме равни. Облегнати до стената, хората са най-добрите.
Даниел Х. Уилсън
Критикували са всички, даже Микеланджело и авторите на скалните рисунки: "Твоята пещера е нищо, но това, което си надраскал на стената е боклук".
Деймиън Хърст
Моят агент ми беше казал, че пренаписването на предложението ще отнеме тридесет дни. Завърших след осем. Когато гърбът ви е до стената, научавате на какво сте способни.
Алекс Банаян
Преди седем години, когато започнах фрии соло на дълги, трудни маршрути в Йосемити - катерене без въже, екипировка или партньор - направих го, защото изглеждаше като най-чистият и елегантен начин за мащабиране на големи стени. Катеренето, особено соловото, се чувстваше като голямо приключение, но не съм си и помислял, че това може да е професия.
Алекс Хонълд
Знам, че когато стоя сам под хилядометрова стена, гледам нагоре и обмислям изкачване, моите спонсори са най-отдалеченото от съзнанието ми. Ако ще рискувам, те ще бъдат за мен, а не за никоя компания.
Алекс Хонълд
Да срещнеш половинката си е като да влезеш в къща, в която си бил преди - ще разпознаеш мебелите, снимките на стената, книгите на рафтовете, съдържанието на чекмеджетата: Можеш да се ориентираш в тъмното ако се налага.
Джанди Нелсън
Рисуваш нещо и то е твое. Сърцето ти е на стената.
Джейсън Момоа
Домът не е тези четири стени. Домът е където и да сме заедно.
Джен Калонита
Страхотните комуникатори оценяват позиционирането. Те разбират хората, които се опитват да достигнат и какво могат и какво не могат да чуят. Те изпращат съобщението си през отворена врата, вместо да се опитват да го прокарат през стена.
Джон П. Котър
В края на краищата това не е чак толкова лош затвор, само дето не ми харесва стената, която отделя моята камера от съседната. Но, признавам си, че изобщо не мисля да упреквам стражата или Онзи, който е построил този затвор.
Джубран Халил Джубран
Превозните средства се приближават покрай нас. Но вече не звучат силно. Стъклена стена се издигна между мен и света.
Дипа Анаппара
Хората строят прекалено много стени и недостатъчно мостове.
Доминик Пир
В дупката в стената в стаята в къщата в алеята в града в страната в света във вселената живееше мишка. Казваше се Алис.
Доналд Бисет
Например, опитайте се да поддържате жизненото си пространство чисто и организирано. Направете вашето жилищно пространство естетически и артистично красиво. Имайте красиви снимки на стената, имайте много растения. Леки масла за тамян и/или ароматерапия. Ако сте духовно склонни, създайте духовни олтари на различни места в дома си със снимки на Учителите. Пускайте красива вдъхновяваща музика във фонов режим или касети за медитация.
Джошуа Дейвид Стоун
Да съществуваш означава да се противопоставиш на всичко, което те заплашва. Да бъдеш бунтовник не означава да натрупаш библиотека от подривни книги или да мечтаеш за фантастични конспирации или да поемеш по хълмовете. Това е да си направите свой собствен закон. Да откриеш в себе си това, което има значение. За да сте сигурни, че никога не сте "излекувани" от младостта си. Да предпочитат да поставят всички до стената, вместо да останат легнали. Да ограбиш всичко, което може да се превърне във твоя закон, без да се грижиш за външния вид.
Доминик Венер
Как могат да помогнат благите намерения или прекрасните истории, ако ударите на сърцето рушат стени.
Драго Янчар
Извадих вещите си - челюстта на татко, библията на мама, Марта. Лежейки неподвижно, чух задушените ридания на влажни стени.
Едуард Кери
Известно е, че книгите поглъщат пространството без милост. Не можем да се защитим. Без значение колко място им се предлага, те никога не са достатъчни. Първо те превземат стените и след това продължават да се разширяват, където могат. Пощаден е само таванът. Винаги идват нови и нямате сърце да се отървете от някоя от старите. И така, бавно, тайно, томовете изтласкват всичко останало. Като ледници.
Зоран Живкович
В четири сутринта съм достатъчно уморен, за да спя. Не съм изпил ужасяващо количество и това е нещо. Не е добро чувство да гасиш светлините и да напуснеш кухнята; останалата част от къщата зее около мен. Плъзгам се в леглото, като си спомням веднъж, че не съм си измил зъбите. Освободих се от тази конкретна работа. Изключвам светлината и въпреки че стаята е в абсолютна тъмнина, ставам отново от леглото и обръщам мечката с лице към стената, защото ми пречи да спя.
Иви Уайлд
... даже тесните затворнически стени не са способни да подрежат крилата на фантазията, ограничавайки нейният полет.
Имре Кертес
Нашият общ рай не е в земята, не е в каменните стени и дори не е в любимите ми маслини. Той е вътре в нас и никой не може да ни отнеме това.
Каръл Дринкуотър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
11
Следваща