Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стена" - страница 3
Вината е рак. Вината ще те ограничи, ще те измъчва, ще те унищожи като артист. Тя е черна стена. Тя е крадец.
Дейв Грол
Нито един човек не трябва да напуска стените на нашите университети без разбиране за това, колко малко знае.
Робърт Опенхаймер
И претърпял част от войната, когато бях дете. Бях твърде млад, за да разбера наистина какво се случва, но едно от любимите ми парчета анимация сега е онова Сбогом синьо небе в Стената, защото това се занимава директно с този период във времето.
Джералд Скарф
Всичко започна с обувка на стената. Обувка на стената изобщо не трябва да е там.
Доктор Сюс
Има два типа хора - тези, които обичат да спят до стената, и тези, които обичат да спят до тези, които ги бутат от леглото.
Етгар Керет
Чакала стене, когато е гладен, при всеки глупак има достатъчно глупост за тъга, и само мъдрецът раздира със смехът си завесата на битието.
Исак Бабел
Исках да бъда поет като дете и имам стена в кабинета си, посветена на книгите с поезия, всички по азбучен ред, която всеки ден ми напомня за моя провал.
Колм Тойбин
Градът - това са хората, а не стените.
Тукидид
Вгледайте се в себе си и се приемете такъв, какъвто сте. А когато приемете себе си такъв, какъвто сте, непременно ще стенете по-добър.
Опра Уинфри
Ако в първо действие на стената е окачена пушка, то в последното действие тя непременно ще гръмне.
Антон Чехов
Винаги съм се чувствала героично в живота си... Като дете си спомням малки момичета на детската площадка, които стенеха за това как момчетата могат да правят повече, отколкото биха могли. Изобщо не мислех, че е така. Родителите ми не се отнасяха към мен като към момиче.
Вивиан Уестууд
Винаги съм усещал тази стена - между това, което виждам на сцената, и това, което се случва вътре в мен. 3D форматът се превърна в истинско откритие за мен: премахва границата между залата и сцената, залата и екрана.
Вим Вендерс
Известно е, че ние говорим не повече от полуистини в обикновения си разговор и дори монологът вероятно е засегнат от опасението, че стените имат уши.
Ерик Линклейтър
Водата не се съпротивлява. Водата тече. Когато потопиш ръката си в нея, чувстваш само ласката. Водата не е плътна стена, тя никого не спира. Но тя винаги ще се пробие път докъдето иска, и в крайна сметка нищо не може да и устои. Водата е търпелива. Докато камък камъка остри. Помни за това, детето ми. Помни, че ти наполовина си вода. Ако не можеш да преодолееш преградата, заобиколи я. Водата го може.
Маргарет Атууд
Трябва да се внимава всички сгради да са добре осветени: в тези на страната това е лесно постижимо, тъй като стената на съседа няма вероятност да пречи на светлината.
Витрувий
Трябва да се осигури лесен подход към стените срещу тях: наистина те трябва да бъдат заобиколени от неравен терен, а пътищата, водещи до портите, трябва да са криволичещи и да завиват наляво от портите.
Витрувий
Тухлите ще бъдат най-използваеми, ако са направени две години преди употреба; тъй като те не могат да изсъхнат напълно за по-кратко време. Когато се използват свежи неизсъхнали тухли в стена, мазилката се втвърдява и се втвърдява в постоянна маса, но тухлите се утаяват и движението, причинено от тяхното свиване, им пречи да се придържат към нея и те се отделят от съединението си с нея. В Утика при изграждането на стени използват тухла само ако е суха и е направена преди пет години и е одобрена като такава от авторитета на магистрат.
Витрувий
Измерителният камък, кремък, чакъл, изгорена или неизгорена тухла, използвайте ги както ги намерите. Защото не всеки квартал или конкретно място може да има стена, изградена от изгорени тухли като тази във Вавилон, където имаше много асфалт, който да замени варовик и пясък, и въпреки това е възможно всеки да бъде снабден с материали с еднаква полезност така че от тях да се изгради безупречна стена, която да трае вечно.
Витрувий
В дебелината трябва да има много плътна последователност от връзки, направени от овъглено маслиново дърво, свързващи двете страни на стената заедно като щифтове, за да й придадат трайна издръжливост.
Витрувий
Имам малка стая за писане. Едната стена е изцяло покрита с книги. И се изправям пред прозореца със затворена завеса, за да спра светлината да пада на компютъра.
Ан Енрайт
Умът е този, който говори сърцето на жената, а не вагиналните стени.
Мери Роуч
Не ми пукаше... за герои, които могат да четат мисли или да минават през стени или да правят магии. Героите, които харесвах, имаха смелост и знаеха повече истински неща от онези, които им се противопоставиха.
Омър Хикъм
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
11
Следваща