Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Необходимост" - страница 4
Да прибягва до желязото без крайна необходимост не подобава нито на лекаря, нито на държавника – това е свидетелство за тяхното невежество, а във втория случай към невежеството трябва да се добави още и несправедливост и жестокост.
Плутарх
Против необходимостта не властват и самите богове.
Симонид
Необходимостта поражда решение.
Ан Маккафри
Необходимостта да сме сигурни, че всички знаят всички страхотни неща за нас, обикновено е несигурност сама по себе си.
Матю Хъси
Мъртвият поет не може да пише, а от там идва необходимостта да останете жив.
Мишел Уелбек
Ако не разгледаме и не анализираме въпроса какво представлява истинският страх от Бога и какви са неговите разклонения, как ще го придобием и как ще избягаме от светската суета, която кара сърцата ни да го забравят? Няма ли да бъде забравено и изгубено, въпреки че осъзнаваме необходимостта от него? Любовта към Бога също – ако не положим усилия да я внедрим в сърцата си, като използваме всички средства, които ни насочват към нея, как ще съществува тя в нас?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Това отдръпване от дневния смут в творческа тишина не е лукс, прищявка или безполезност. Това е необходимост, защото се опитва да осигури условията, при които сме в състояние да се поддадем на интуитивните напътствия, подтици, предупреждения, учения и съвети, а също и на вдъхновяващия мир на душата. Разтваря психическото напрежение и лекува негативните емоции.
Пол Брънтън
Любовта, която ценим най-много, по необходимост ще ни донесе болка. Защото тази любов е като сядането на тяло със счупени кости. Но искам да инсценирам обстановката. Искам да режисирам всички сцени.
Ребека Уелс
Роден съм с музиката вътре в мен. Музиката бе една от моите части. Също като ребрата ми, бъбреците, черния дроб, сърцето. Също като кръвта ми. Напираща сила беше вече в мен, когато изгрях на сцената. Това беше необходимост, също както храната или водата.
Рей Чарлс
Изобретателността е майка на необходимостта.
Самюел Бътлър
Има два способа да се плъзгате лесно в живота: или да вярвате на всичко или във всичко да се съмнявате; едното и другото ви освобождават от необходимостта да мислите.
Жул Анри Поанкаре
Зрелостта започва, когато се задоволяваме с чувството, че сме прави за нещо, без да изпитваме необходимост да докажем, че някой друг греши.
Сидни Харис
Духовното пространство се губи с придобиване на удобство. Видях необходимостта от създаване на смесица от японска духовна култура и съвременна западна архитектура.
Тадао Андо
Бих искал да предложа бавно колоездене. Пътуване с колело. С един удар премахвате необходимостта и абсурдната цена на обществения транспорт. Колоезденето е почти напълно безплатно. Вече няма нужда от фитнес залата, тъй като ставате във форма с колоездене. И можете да вървите със собственото си темпо.
Том Ходжкинсън
По необходимост автобиографичният Аз не е само за един индивид, но и за всички останали, с които индивидът взаимодейства. По необходимост той включва културата, в която са се осъществявали взаимодействията.
Антонио Дамазио
Никога не съм виждал Исус да чете лекции на хората за необходимостта да приемат слепотата или куцото като израз на Божията тайна воля; по-скоро той ги излекува.
Филип Янси
Просто чувствам необходимостта като писател да опитам нещо дълбоко и пълноценно.
Франк Перети
Когато говорят за необходимостта от религия, обичайно имат в предвид, че е нужна полиция.
Хенри Луис Менкен
Истинската промяна не се намира по някакъв нов начин да мислите за себе си, а в свободата от необходимостта да мислите за себе си изобщо.
Гай Финли
70-те години бяха десетилетието на развитието в новата област на информационната икономика. Теорията на търсенето, която подчертаваше необходимостта от събиране на информация, беше присъединена от модели, съдържащи асиметрична информация, случаят, в който информацията се различаваше в отделните агенти.
Дейл Мортенсен
Всъщност човешкият ум изглежда страдаше от осакатяваща необходимост да се измисля при липса на конкретни доказателства.
Дж. Р. Уорд
И така Снежната кралица също се превърна в история за необходимостта да търсим равновесие в собствения си живот с природния свят, дори и във вселената изобщо.
Джоан Д. Виндж
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща