Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Награда"
Вярата е да вярваш в това, което не виждаш; наградата на тази вяра е да видиш в какво вярваш.
Августин
Най-голямата награда, която ни дава животът, е да се трудим усърдно за това, което наистина си струва.
Теодор Рузвелт
Избягването на данъци е единственият интелектуален стремеж, който все още носи някаква награда.
Джон Мейнард Кейнс
Нобеловата награда е спасителен пояс, който хвърлят на плувеца, когато вече благополучно е стигнал брега.
Джордж Бърнард Шоу
Готов съм да простя на Алфред Нобел изобретяването на динамита, но само дявол в човешки вид може да измисли Нобеловата награда.
Джордж Бърнард Шоу
Щастието не е награда - това е следствие. Страданието не е наказание - то е резултат.
Робърт Ингерсол
Високите постижения изискват и някои други необичайни черти освен необичайното желание за високи награди.
Джордж Елиът
Наградата за един дълг е способността да изпълним друг.
Джордж Елиът
Такъв е престижът на Нобеловата награда и на това място, където стоя, че ме подтикват не да скърцам като благодарна или извиняваща се мишка, а да рева като лъв, горд от своята професия и от големите и талантливи хора, които са я практикували през вековете.
Джон Стайнбек
Наградата за изкуството - не слава или успех, а опиянение. Ето защо даже съвършено бездарни писатели не са в състояние да се откажат да пишат.
Сирил Конъли
Аз обичам да добивам всичко сам, а това, което са ми направили, подарили е само утешителна награда от поражение.
Фреди Меркюри
Не свързвам себе си с награда. Бил съм на партито достатъчно пъти, за да знам, че наистина няма значение.
Дензъл Уошингтън
Нито един човек, извършил достойна постъпка, никога не е получил в награда по-малко, отколкото е дал.
Хенри Уорд Бийчър
Факт е, че отглеждането на деца е дълга, трудна работа, наградите не винаги са очевидни, работата е подценена, а родителите са също толкова хора и почти толкова уязвими, колкото и техните деца.
Бенджамин Спок
Моля, спрете да преподавате на децата ми, че всеки получава трофей само за участие. Какво е това, Нобелова награда? Не всеки получава трофей.
Глен Бек
Ако искаш да ми дадеш награда, ще я взема. Просто не ме накарайте да ходя на партито след това.
Джон Кюсак
И всичко за любов и нищо за награда.
Едмънд Спенсър
Мисля, че всеки, който получи Нобелова награда, трябва да бъде малко смутен, за да бъде избран, когато има толкова много хора, които са допринесли.
Кристофър Симс
Безрадостна е моята религия, неспокойна от тревоги, защото за да вярваш в Бога се изисква не любов, а смелост. Любовта идва като награда.
Норман Мейлър
Ако доброто има причина, то вече не е добро; ако има последица - някаква награда - пак не е добро. Значи: доброто е извън веригата от причини и следствия.
Лев Толстой
Не трябва да очаквате награда за труда си, но всяко добро дело в края на краищата обезателно носи плодове.
Махатма Ганди
Знам, че има много хора, които са на моя страна и това, разбира се, е страхотно. Честно казано, по-интересна ми е номинацията, отколкото наградата. Смятам, че номинацията те поставя измежду група от превъзходни актьори.
Морган Фрийман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
11
Следваща