Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вина"
Стрелбата с лък ни учи как трябва да търсим истината. Когато стрелецът не улучи, не обвинява другите, а търси вината в себе си.
Конфуций
Не обръщайте внимание на ничия похвала или вина. Просто следвайте собствените си чувства.
Волфганг Амадеус Моцарт
Да бъдеш невинен - това означава не да нямаш никаква вина, а да бъдеш добродетелен - означава да преодоляваш собствените лоши чувства и намерения.
Уилям Пен
Не вярвам във вината, аз вярвам, че трябва да живееш импулсивно дотогава, докогато не нараниш някого умишлено и не започнеш да съдиш хората в живота си. Мисля, че трябва да живееш напълно свободно.
Анджелина Джоли
Ако ме попитат защо в моето сърце няма никаква религия, то аз ще отговоря, че аз съм я загубил по вина на същата тази религия.
Фридрих Шилер
Не върша филантропската си работа поради някаква вина или нужда да създавам добри връзки с обществеността. Правя го, защото мога да си позволя да го направя и вярвам в това.
Джордж Сорос
Твоят живот е резултат от твоите постъпки. Не вини никого освен себе си за това.
Джоузеф Камбъл
Може да е вярно, че хората, които са обикновени математици, имат определени специфични недостатъци, но това не е по вина на математиката, тъй като това е еднакво вярно за всяка друга изключителна професия.
Карл Фридрих Гаус
Главният повод за питие - е желанието да се държиш по определен начин и да получиш възможност да свалиш своята вина от алкохола.
Мигнън Маклафлин
Където всички са виновни, никой не е; изповядването на колективна вина е най-добрата мярка срещу откриването на виновниците, а самата величина на престъплението е най-доброто извинение да не се прави нищо.
Хана Аренд
Невъзможно е да не се забележи, че нашият свят е измъчван от недостиг, омраза, страх и вина.
Уилям Сароян
Ако следващия път, когато правителствата ни предложат да воюват с безпомощно цивилно население, ние трябва да разкрием своята скръб и вина вместо гнева си, каква разлика бихме могли да направим?
Джърмейн Гриър
Понякога наказанието води до вина.
Станислав Йежи Лец
Където няма умисъл, там няма и вина.
Тит Ливий
Човекът е дете на своето време. Ако е лош, в това имат вина всички съвременници.
Абай Кунанбаев
Сексизмът не е вина на жените - убийте бащите, не техните майки.
Робин Морган
Да се поздравиш с нежния си ангажимент към околната среда, или към мира, или за потиснатите, и да мислиш, че не е повече дълбока морална вина.
Робърт Конкуест
Сатанистите се насърчават да се отдадат на седемте смъртни гряха, тъй като те не трябва да нараняват никого; те са измислени само от християнската църква, за да осигурят вина от страна на нейните последователи.
Антон Шандор Ла Вей
Вярвам, че приетият модел на капитализъм, който изисква безкраен растеж, заслужава вината за унищожаването на природата и трябва да бъде изместен. В противен случай се опитвам да работя с тези компании и да им помогна да променят начина си на мислене за нашите ресурси.
Ивон Шуинар
За някой, който признава вина, тя звучеше поразително лишена от покаяние.
Алистър Рейнолдс
Чувствам вина към моите деца, защото ги обичам и искам те да бъдат добросъвестни, и силни, и смели, и уважавани; всичко, което може да доведе до провал на тези, които са най-близо до мене, ме засяга лично и аз чувствам вина.
Бранч Рики
Новините в по-голямата си част са носители на лоши новини... и вината не е изцяло на медията, лошите новини получават по-висок рейтинг и продават повече статии, отколкото добрите новини.
Питър МакУилямс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
11
Следваща