Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Акт" - страница 4
За мен красотата се цени повече от всичко - красотата, която се проявява в извита линия или в акт на творчество.
Оскар Нимайер
Всеки когнитивен акт е устремен към истината.
Паул Тилих
Да вярваш, че Христовият кръст е приятел, както и самият той е приятел, също е особен акт на вяра.
Самюел Ръдърфорд
Някой, който прави акт. В демократичното общество трябва да сте активист; тоест вие участвате. Може да е писмо, написано до редактор.
Стъдс Търкъл
Нарцистичният акт не е акт. Всъщност съм нарцисист, до голяма степен. Моят свят се върти около мен.
Такър Макс
Пораснах малко. Разбирам значението на преговорите. Това е колективен акт.
Том Мейн
От морална гледна точка няма извинение за терористичните актове, независимо от мотива или ситуацията, при която те се извършват.
Юрген Хабермас
Аз съм противник на войната и на военните приготовления и противник на универсалната военна подготовка и наборната военна служба; но изцяло освен този въпрос, считам, че сегрегацията в която и да е част от политиката на тялото е акт на робство и акт на война.
Баярд Ръстин
Преценката се съдържа в акта за опит да се разбере.
В. С. Найпол
Изборът, който подобрява нещата за всички нас на планетата, е акт на състрадание, прост акт, който можем да направим всеки път, когато пазаруваме.
Даниъл Голман
Най-големият акт на смелост е да бъдеш и да притежаваш всичко това, което си - без извинение, без оправдания, без маски, които да покрият истината кой си.
Деби Форд
Гражданството е изкуството и актът на грижа за другите.
Дебора Кинг
Истинският дзадзен се предава всеки момент. Но предаване на какво? Наистина няма значение как ще го наречем: Бог или Дао, или Дхарма, или Буда, или истинската ни същност... Важен е актът на отпускане, предаване. Самият акт на отпускане ни отваря напълно.
Денис Генпо Мерцел
Лъжата е акт на кражба. Той открадва вярата на хората и ги кара да се възмущават.
Джеймс Лий Бърк
Отмъщението е актът на обръщане на гнева върху себе си. На пръв поглед може да е насочен към някой друг, но това е сигурна рецепта за спиране на емоционалното възстановяване.
Джейн Голдман
Доверието не е пасивно състояние на ума. Това е енергичен акт на душата, чрез който ние избираме да хванем Божиите обещания и да се придържаме към тях въпреки несгодите, които понякога се стремят да ни завладеят.
Джери Бриджис
Да се надяваме при най-екстремните обстоятелства е акт на непокорство, който позволява на човек да живее живота си според собствените си условия. Част от човешкия дух е да издържиш и да дадеш шанс на чудото да се случи.
Джеръм Групман
Бягането е прост, примитивен акт и в това се крие неговата сила. Защото това е една от малкото общи черти, останали между нас като човешки род.
Дийн Карнасис
Това, което не осъзнават, е, че не съм в бизнеса да правя дрехи. Не съм в бизнеса да печеля повече пари за себе си, за бога. Това е причината Патагония да съществува - да приложи в действие препоръките, за които прочетох в книгите, за да избегна срив в околната среда. Това е причината да се занимавам с бизнес - да се опитаме да изчистим собствения си акт и да се опитаме да повлияем на други компании да постъпят правилно, и да се опитаме да повлияем на нашите клиенти да постъпят правилно. Така че няма да се променяме.
Ивон Шуинар
Парите не са изобретение на държавата. Не е продукт на законодателен акт.
Карл Менгер
Прошката е мистичен акт, а не разумен.
Каролайн Мис
Когато бях дете, ходенето на цирк с изпълнения на диви животни беше обред. В наши дни това е акт на съучастническа жестокост.
Катрин Апългейт
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
11
Следваща