Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затвор" - страница 9
По-лесно е да затворите чадъра, когато няма дъжд, отколкото да го отворите, когато вали.
Доналд Бисет
Не казвам, че хората не трябва да носят отговорност за ужасни действия. Но държането на хора в затворите не ги прави задължително отговорни или отворени. Това ги прави лоши. Това ги прави зли. Той слага край на всеки процес на трансформация. Това ги втвърдява духовно и психологически.
Ева Енслър
Днес Съединените щати имат най-високото население в затворите в света, над 2,1 милиона души. ... Заключваме хората със скорост, която е седем до десет пъти по-висока от тази на всяка друга демокрация.
Ева Енслър
Единственият път, когато можете да бъдете напълно освободени от риск, е когато сте в затвора.
Едуард Сноудън
Ако сте били обичани, ако сте дали щастие или надежда, неизбежно ще има някой в деня на смъртта ви да затвори очи, някой да събере приятелите ви, да организира бдение. И да се обгради с най-хубавите си спомени .
Жак Атали
Бернар затвори очи и мечтаеше всичко да спре, животът спря точно в този момент. След това цялото тяло, мускул по мускул, се отпусна. Той можеше да опише това усещане с най-малки подробности: сякаш бавно се разплиташе плетеница пред очите му, всяка нишка зае мястото си и се появи елегантен деликатен модел.
Жил Куртманш
Повечето хора остават затворници, независимо в какъв затвор се намират, а за да избягате, се нуждаете от много талант и поне малко късмет.
Йоана Първулеску
Всеки затвор е вселена за неговите затворници.
Катрин Фишър
Когато бях в затвора, колумбийски наркобос ми предложи 5 милиона долара в брой, за да манипулирам компютърна система, така че да бъде освободен. Отказах му.
Кевин Митник
Тя затвори очи и се помоли на който и да е малък неефективен бог, който защитава сърцата на жените.
Ким Райт
Законите трябва да станат такива, че за добрите дела да е невъзможно да се окажеш в затвора.
Кристине Ньостлингер
Не на всички затвори има решетки, принцесо.
Аманда Хокинг
Декларацията за любов е обещание, абсолютна, възвишена крайна форма, която надхвърля чистия растеж и натрупване на капиталистическата икономика. Създава продължителност, период от време. Самата лоялност е окончателна форма пред лицето на вечността във времето. Това е затворът на вечността във времето.
Лив Стрьомквист
Каменните стени не правят затвор, нито желязната решетка клетка.
Лиза Джаксън
Бих искал да мисля, че ако бях в затвора за престъпление, което не съм извършил, някой щеше да се опита да ме измъкне оттам.
Лиза Лутц
Тя осъзнава много малко за Литва и нейните идеи са вървели по линията на съветските бетонни гета, заразени с туберкулоза затвори и безчувствена мафия.
Лене Кобербьол
Тя беше хвърляна в затвора пет пъти като суфражетка; тя все още имаше белезите от белезници по китките си.
Лиса Еванс
За онези от нас в опозиционното движение при диктатури част от нашата работа е да се изправим срещу полицията и да прекарваме време в затвора. Така че дисидентът не само трябва да се научи как да се противопоставя на потисничеството, но и как да се справи с репресиите и времето в затвора.
Лиу Сяобо
Може ли да се чувствате по-безопасно да останете в затвора?
Лори Готлиб
Това е езикът на света преди - свят на хаос и объркване и щастие и отчаяние - преди блицът да превърне улиците в мрежи, градовете в затворите и сърцата в прах.
Лорън Оливър
Често, когато докладвах за конфликти някъде по света, затвора или където и да съм, бих бил поразен от факта, че религиозните вярвания понякога са трансформиращи, понякога мотивация за насилие.
Лорънс Райт
Колко дълго могат да боледуват човешките същества, преди сърцето им да затвори раната?
Люис Пардю
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
11
Следваща