Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затвор" - страница 8
Подобно на истината, пенсионирането може да ви освободи. Или, подобно на работата, пенсионирането може да ви затвори.
Ърни Зелински
Ако някой убива хора и се смее, докато прави това, той не трябва да прекарва живота си в затвора, а трябва да бъде екзекутиран.
Бенямин Нетаняху
Вчерашната истина е днешната глупост. Дори освобождаващото прозрение вчера е днешният затвор на остаряло обяснение.
Брад Блантън
Единственият затвор, от който никога не можем да избягаме, е нашият мозък и въпреки това нашият мозък е това, което ни освобождава.
Браян Фрийман
Ние не сме в затвора, така че сме свободни и щастливи? Не. В този живот сме в различен вид затвор. Трябва да се изправим срещу него и да освободим Истанбул и себе си също.
Бурхан Сьонмез
Някои хора са като победен воин: приемат поражението, отиват на работа, връщат се у дома, гледат телевизия мълчаливо. Това е като затвор. Можете да получите доживотна присъда в затвора и същото е и в градовете.
Бурхан Сьонмез
Уважаваният затвор все още е затвор.
В. Е. Шуаб
Казано е, че е много по-добре да загинем в морето, в тази стихия, на който сме посветили целия си живот, и където много от нашите събратя загиват всяка година, отколкото да вечно да са в плен на неволята и да умрат в затвора.
Василий Головнин
Човек може да прекара целия си живот между четири стени. Ако не мисли и не чувства, че е затворник, тогава не е затворник. Но има хора, за които цялата планета е затвор, защото виждат безкрайния простор на вселената, милионите звезди и галактики, които завинаги ще останат недосегаеми за тях. Това познание ги превръща в най-големите затворници.
Владимир Бартол
Затворът е пример за възмутителна и оскърбителна загуба на време.
Вячеслав Шишков
Преди първия ми роман се срещах с жена, която по-късно влезе в затвора, защото удари човек с чук.
Гари Щейнгарт
Даже отиването в затвора беше по-лесно, отколкото да изгубя теб.
Гейл Форман
Всъщност сме страдали от различни илюзии за това кой и какви сме, които ни държат в капан в затвора на материалистичната мисъл.
Дейвид Уилкок
Има разлика между затворниците във вашите наказателни затвори и затворниците във вашия културен затвор: Първите разбират, че разпределението на богатството и властта в затвора няма нищо общо с правосъдието.
Дениъл Куин
Това, което е от решаващо значение за оцеляването ви като раса, не е преразпределението на властта и богатството в затвора, а по-скоро унищожаването на самия затвор.
Дениъл Куин
Нашите училища са много като нашите затвори: те ни разочароват, защото правят само това, за което са предназначени, и ни дразни, че не правят нещо друго!
Дениъл Куин
Знаеш ли къде е истинският затвор? Той е в съзнанието ти. Той е в главата ти.
Дж. П. Монингър
Не искаме да вкарваме хората в затвора, освен ако не докажем, че те са знаели, че правят нещо, което не трябва да правят.
Джеймс Коми
Отрицателните мисли са ноктите, които изграждат затвор на провала.
Джон Гордън
Вашата свобода напомня на всички останали в какъв затвор живеят.
Джон Паркин
Аз съм като затворник, който се опитва да избяга от затвора по грешен път. За всички знаем, тази врата може да стои отворена, въпреки че продължавам да копая тунел с чаена лъжичка.
Джон Чийвър
В края на краищата това не е чак толкова лош затвор, само дето не ми харесва стената, която отделя моята камера от съседната. Но, признавам си, че изобщо не мисля да упреквам стражата или Онзи, който е построил този затвор.
Джубран Халил Джубран
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
11
Следваща