Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Затвор" - страница 7
САЩ държат стотици заподозрени терористи в затворите в Гуантанамо и другаде. Мнозина са заключени за неопределено време. Не са съдени и дори не са обвинени в престъпления.
Стивън Кинзър
Докато излизах през вратата към портата, която щеше да доведе до свободата ми, знаех, че ако не оставя горчивината и омразата си, пак ще бъда в затвора.
Тара Суорт
Проблемът с всяко философско разсъждение е, че щом отворите врата в ума си, никога не можете да я затворите. След като научиш нещо, никога не можеш да убедиш ума си, че не си го научил. Ако научите, че светът е кръгъл, никога не можете да се вместите в свят, който мисли, че е плосък.
Тед Декър
Където и да има затвор, в по-голямата си част, особено там, където има чернокожи, е пренаселено. Не знам кой наистина излиза.
Тери Макмилан
Когато сърцето се затвори, то издава много повече шум от вратата.
Антонио Лобо Антунеш
В общество на престъпници невинните отиват в затвора.
Филип Дик
Изборът беше илюзия. Виждайки, че човек никога не може да излезе от затвора, най-добре е да се увери, че той ще стигне до върха на съвременните удобства.
Франк О'Конър
Можете да убиете революционер, но не можете да убиете революция... можете да затворите освободител, но не можете да затворите освобождението.
Фред Хамптън
Когато сте загубили любим човек, можете да затворите сърцето си или да използвате този кремък от болка, който го разкъсва, за да го отворите още повече. Ние обичаме още по-интензивно и по-дълбоко, когато болката е издълбала и разширила сърцата ни.
Фредерик Льоноар
Хората изпитваха удоволствие да разкриват престъпници и да ги хвърлят в затворите. Как иначе можеш да се смяташ за щастлив, без да знаеш за неприятностите на други хора?
Анчи Мин
Гьоринг рядко се осмелява да каже истината на Хитлер. Само с поведението си в затвора и със смъртта си той поправи грешките си. Той твърдо защити действията си и се самоуби.
Хайнц Гудериан
Живеем в епоха, в която новите технологии предлагат гигантски предимства - изкуственият интелект има потенциал да диагностицира рак, да хване серийни убийци и да намали популациите в затворите.
Хана Фрай
Едната половина на населението поставя другата в затвора, което не може да продължи дълго.
Ханс Фалада
Затворите са предназначени за неудачници...
Хари Харисън
Никой затвор не може да ме задържи; никакви пранги за ръце или крака или стоманени ключалки не могат да ме оковат. Никакви въжета или вериги не могат да ме предпазят от свободата ми.
Хари Худини
Знаех за мъж, който беше изпратен в Държавния затвор за двадесет и пет години. През всичките тези години той винаги мислеше за дома си и брои по години, месеци и дни, времето, докато трябва да бъде свободен, и да види още веднъж семейството и приятелите си.
Хариет Тъбман
Животът е дар, тръпка от удоволствие и е също толкова добър за вас, колкото и за хлебарка. Независимо дали изпитвате трусовете в затвора или на свобода, количеството на въображението зависи от това как всяко парче от игралната дъска на живота преживява своите трусове.
Хасан Бласим
Всички деца по света, когато ходят на училище, имат право да учат на майчиния си език. Но ние ходим на училище и се сблъскваме с литературния арабски като деца. Звучи като чужд език. Думите за "къща", "маса" или "лампа" не са същите като думите, които използваме у дома, а повечето други думи са чужди на децата в училище. Класическият арабски е един от затворите на арабския свят.
Хасан Бласим
Ако любовта се затвори, азът се свива и втвърдява: умът, който няма нищо друго, което да заеме вниманието му и да му даде онази промяна и обновяване, която изисква, се заема все повече със самочувствие, което приема тесни и отвратителни форми, като сребролюбие, арогантност и безсмислие.
Чарлз Кули
Следователно, човек живее в себе си, както в затвор.
Чеслав Милош
Братята му можеха да го дразнят за ръста му или за броя на белезите, които събираше по тялото си. Можеше да приеме шегата, когато казаха, че ще умре, без никога да спечели честен мач по борба. Но темата за Бетин все още беше твърде умна. Представяше си, че винаги е с нея. Сега, когато затвори очи, му беше трудно да си представи нещо друго.
Шанън Хейл
Всъщност убийството е напълно нерентабилен бизнес. Човек с име и позиция, който живее в такава прекрасна къща, след като е извършил убийство, може да загуби всичко и да попадне в затвора.
Шимада Соджи
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
11
Следваща